Az angollal vannak problémáim. Hogyan kéne gyakorolnom?
Szoval nem rég egy angol anyanyelvű orszagba koltoztunk és bajaim vannak az iskolával,foleg a matekkal.
Otthon hetedikes voltam és angolt tanultam.
Itt kilencedikesnek raktak be...
Teljesen mashogy csinaljak a feladatokat ,mint otthon.
És ,ha jon valami fogalom ,akkor annak vagy a felét google forditoval kell megnéznem ,hogy értsek belole valamit...
A szöveges feladatokaat meg nem részletezem...
Főleg dolgozatoknal...
na, most mit kéne tennem ?
Az olyanokbol ,hogy : "minek koltozetel el ,ha nem beszeled a nyelvet" nem kérek.
Ez igy jott ossze és kész.
Belefogsz jönni. Hidd el idővel áldani fogod az esélyed! 1-2 év múlva folyékonyan beszélsz majd angolul.
Matek esetében meg csinálhatod úgyis, ahogy te tanultad. A végeredmény számít.
Szöveges feladatokhoz meg idő kell, de menni fog!
Szerencsés vagy, hogy fiatalon kerültél oda, valószínűleg ragadni fog rád a nyelv, és nagyon gyorsan elsajátítod. Igen, az elején mindenkinek nehéz, már akkor is, hogyha csak dolgozni megy ki, de ha még iskolába jár, akkor pláne.
Csodálom, hogy pont a matekot említed, miközben abban van a legkevesebb szöveg. Sokkal nehezebbnek gondolnék egy történelmet például.
Én esetleg beszélnék az igazgatóval, hogy nem-e kaphatnék valami könnyebb tantervet az elején. A matekot meg csináld úgy, ahogy tanultad. Ha ugyanaz a megoldás jön ki, akkor nem lehet rossz a te verziód sem, a tanár meg ért hozzá, átlátja, hogy jók a lépéseid.
A szavakat be kell biflázni.
- Sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!