Szerintetek mennyit kéne gyakorolnom és mikor lehetne mennem angol felsőfokú nyelvvizsgára?
Tudom, hogy ezt elég nehéz így megállapítani, ezért próbálok minél több dolgot leírni, ami támpontot ad.
A középfokút tavaly márciusban csináltam, telceset. Az eredményeim:
szövegértés: 86% (65/75)
nyelvtani behelyettesítős: 60% (18/30) itt a második feladatban rengeteg olyan szó volt, amit nem értettem és így rosszul helyettesítettem be, itt buktam el szerintem a pontokat
levélírás: 73% (33/45)
hallás utáni értés: 66% (50/75)
szóbeli: 97% (73/75)
Azóta tanulok angolt suliban, jövőre már nem fogok, mert leérettségiztem belőle, nem járok fakultációra vagy különórára se. Nyilván azóta fejlődött a tudásom belőle (legalábbis remélem), főleg hallás utáni értésben (szinte mindent angolul nézek vagy hallgatok), viszont levélírásban még mindig nem vagyok profi és a szókincsem se fejlődött nagyon, pedig pont ezek a fontosabb különbségek a középfokú és felsőfokú között szerintem.
Megírnátok, hogy szerintetek milyen nyelvvizsgafajták mennének nekem a legjobban a leírtak alapján? És ezekre mennyit kéne gyakorolnom (magamtól) és miket még?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!