Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van még esély arra, hogy a...

Van még esély arra, hogy a jövőben valamikor ismét megadják a nyelvvizsga-amnesztiát?

Figyelt kérdés
Az biztos hogy most nyáron jóval kevesebben fognak diplomát kapni mint tavaly vagy azelőtt, mivel sokan számítottak arra hogy még idén is megadják a mentességet, vagy akik az utolsó pillanatban tették volna le, lehet végül különböző okok miatt mégsem tudtak elmenni vizsgázni, a határidőből meg kicsúsztak.

2022. júl. 8. 11:52
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
88%
Én azt nem tudom, mi lett volna, ha egyáltalán nincs Covid. Senkinek eszébe nem jutna a nyelvvizsga amnesztia. Az, hogy volt, nem azért volt, hogy szegény egyetemisták kapják meg mind a nyelvvizsgát, mert nem mindenkinek egyenlő az esélye, hanem a covid miatt. (Nem nézem le az egyetemistákat, én is az vagyok.) Amikor valaki felvételizik úgy felvételizik, hogy tudja mik az elvárások.
2022. júl. 8. 15:30
 22/34 anonim ***** válasza:
75%
engemet németre irattak anno, nem mindenki angolból tesz nyelvvizsgát, egyébként egyetértek egyetemről kikerülve kb semmi pénze nincs a hallgatónak rá
2022. júl. 8. 15:51
 23/34 anonim ***** válasza:
90%
Ha valaki olyan szakra megy, ahol 2 nyelvvizsga a követelmény és tudja, hogy nem fogja tudni letenni a másodikat, akkor minek jelentkezik?
2022. júl. 8. 16:09
 24/34 A kérdező kommentje:
#20-as Tényleg fel lehet készülni ingyen tanár nélkül is? Akkor mondd már el hogyan! Rengeteg emberen egyből segítenél - legalábbis anyagi költségek terén mindenképpen. (vagy leginkább csak a szád nagy, közben azt sem tudod miről beszélsz)
2022. júl. 8. 16:42
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
24. Igen fel lehet. A lányom tanár nélkül tett német nyelvvizsgát, mielőtt az orvosira ment. Azt is megértette, hogy lesz olyan tárgy, ahol a szakirodalom angolul van, erre is felkészült. Sőt egy nyáron megtanulta a 3 éves középiskolás latint.
2022. júl. 8. 16:51
 26/34 anonim ***** válasza:
89%

Tudom miről beszélek, hiszen én is így készültem fel középfokra. Soha egy fillért nem fizettem se oktatásért, se tankönyvekért vagy egyéb tananyagokért.

Hogyan? Felmész az internetre. Rengeteg tankönyv letölthető ingyen, reneteg hanganyag elérhető ingyen, vannak ingyenes felületek amik kimondottan arra fókuszálnak hogy a beszédet gyakorold másokkal. Ugyanaz, amit egy középiskolai nyelvórán lead egy tanár, kompletten elérhető videóelőadások keretében. Rengeteg nyelvviszga és érettségi feladatsor érhető el megoldásokkal, magyarázatokkal. Minden adott az önálló felkészüléshez.

Igen, nyilván így valamivel több időt és energiát kell rászánni. Nem állítottam, hogy nem fog másfélszer-kétszer, addig tartani, mint egy jó magántanárral. De az egyetem 3-4 év, ez alatt bőven fel lehet készülni.

2022. júl. 8. 16:55
 27/34 anonim ***** válasza:
90%
24: Én például a 10. utáni nyári szünetben, 16 évesen, fogtam Dohár Péter Kis angol nyelvtan című könyvét, és végigvettem az első betűtől az utolsóig. Aztán már akkor is (25 éve) lehetett kapni olyan könyveket, amik a nyelvvizsgára felkészítő feladatsorokat, teszteket tartalmaznak, mert akkoriban internet még nem is nagyon volt. De volt pl CNN. Most viszont tele az internet ingyenes, nyelvoktató tartalmakkal, YouTube videókkal – a nyelvtanulók Kánaánja. Első nekifutásra meglett az írásbelim és a szóbelim is. Nyelvtanárnál sosem jártam, a gimis nyelvoktatás meg semmit nem ért – ezért is álltam neki magam a nyári szünetben.
2022. júl. 8. 17:02
 28/34 anonim ***** válasza:
9%
igen csak sajnos valaki később jön rá, hogy a gimis oktatás semmit nem ér.. egyetem alatt meg megcsinálni húzós
2022. júl. 9. 08:57
 29/34 anonim ***** válasza:
87%
28. Nem igaz, hogy semmit sem ér. Az aki akkor is tanul és később is tanulja a nyelvet, lesz nyelvvizsgája. Az egyetem meg nem óvoda, nyilván nehéz, de ennek tudatában kell odamenni. Nem kötelező.
2022. júl. 9. 10:00
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Könyvet lehet venni használtan, szótár felesleges így 2022-ben, max vizsga előtt lehet érdemes venni pár órát. Amúgy tök egyértelmű hogy lehet egyedül nyelvet tanulni, ingyen vagy minimális pénzért. A semmiről elkezdeni biztos nehezebb, de itt senki esetében nem erről volt szó, hanem hogy a meglévő tudásukat kellett volna fejleszteni.

Tegyük hozzá, AMÚGY SEM az órán fogod megtanulni a nyelvet, bele kell tenni az időt, enegiát, és nem arra várni hogy a tanár MEGTANÍTSA a nyelvet.

2022. júl. 9. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!