Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan győzzem le a gátlásaimat?

Hogyan győzzem le a gátlásaimat?

Figyelt kérdés

Nos, 1 hónapja költöztem külföldre mivel a barátnőm itt tanul. Mikor elterveztük, hogy én is jövök ki, elkezdtem az angolt gyakorolni.

Ezt tanultam régebben, szóval csak fel kellett elevenítenem a dolgokat.

A gyakorlást filmekkel, sorozatokkal kezdtem angol nyelvel és angol felirattal. A megértéssel már nincs annyi problémám, bár a szókincset bővíteni kellene még. Viszont a beszéddel gondjaim vannak. Mármint nem, hogy nem tudom mit akarok mondani, csak ha angolul kell beszélnem, olyan kínosan érzem magam.

Barátnőm mondta, hogy gyakoroljak vele, de ha vele is kéne beszélnem ugyan ott vagyok pedig tudom, hogy nem nevetne ki.

Így 1 hónap után sikerült elintézni a papírjaimat és már munka is van a láthatáron. Emiatt most meg kicsit parázok az interjú miatt. Jó, nem kell olyan nagy munkára gondolni, de oda a beszéd nem nagyon szükséges.

Angol tanárt is próbáltam, de kicsit drága volt és idő szűkében is voltam, de vele végig angolul kommunikáltam, még ha törve is.

Szóval tudom, hogy ezt gyakorlással tudom csak javítani, de aki volt ilyen szituációban, hogy lépte át a gátlásait? Mi volt az a kezdő löket, amivel egy kis magabiztosságot szerzett?

Köszönöm előre is a normális válaszokat!

2022. júl. 4. 13:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj el magadban beszélni. Akár úgy, hogy felolvasod a cikket amit olvasol, vagy megismétled a párbeszédet amit a filmben hallasz. Hozzá kell szoknod a saját hangodhoz, ahhoz hogy fizikailag angol szavakat ejtesz ki. "Fejben" elképzelve mindig simább, de tényleg gyakorolni kell. Ennyi.
2022. júl. 4. 13:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ezt erőlteni kell, nem megy másképp. Ha a külföld alatt Nagy-Britanniát érted, akkor nem lesz gondod, ugyanis ott a többség nagyon tapintatos, senki nem fog kinevetni. Menj el valamilyen közösségi rendezvényre, vagy sportklubba, azt javaslom. Különösen ha találkozol olyanokkal, akik szintén törik az angolt, akkor fel fogsz oldódni.
2022. júl. 4. 15:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Hollandiában élek. Itt is megértik pl barátnőm barátaival elmentünk már pár programra és szólt nekik hogy értem amit mondanak csak beszélni nem nagyon fogok. Mindenki nagyon megértő, ugye Hollandia miatt meg sok itt a minden honnan jött ember, szóval senki nem anyanyelvi szinten beszéli az angolt.

Néha teljesen depresszióba esek emiatt.

2022. júl. 4. 16:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Ne legyél gátlásos, pláne a barátnőd előtt. Fogd fel úgy, hogy ha minden jól beválik, jobb életed lehet odakint, mint itt. Ehhez viszont elengedhetetlen az angol. Ne félj semmitől, én erasmuson is találkoztam már olyannal, aki csak tőmondatokban beszélt angolul, holott elvárás volt a középfok, mégis túlélte. Majd menni fog előbb-utóbb. A chatelés, fórumozás segítene, akár valamilyen kedvelt téma, játék kapcsán. A könyv, film mind jó, szókincsre is, de viszont te magad nem vagy aktív ezeknél a tevékenységeknél, és csak egy passzív nyelvtudást adnak. Mindenképpen gyakorolj, és akkor sokkal több önbizalmad lesz idővel!
2022. júl. 4. 16:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem csak Nagy Brittaniaban tapintatosak es nem azoknak meg, hanem Nagyon Nagyon sok mascorszagban is. Viszont amit nem szeretnek, ha bocsanatot Kersz a “rossz” angolod ert. Nekik ez egy szuksegtelen zavaro valami egy beszelgetes kozben, sot zavar a jonnek, mert hat mit tudnanak erre mondani. A holland nep meg toleransabb, udvarias es intelligens. Nem mint kis hazankban, “Jaj mar, milyen az akcentusa “, csak epp a sajatjat nem hallja.

Beszelj, ird korul amit nem tudsz. A hollandok Nagyon ertekelik a magabiztonsagot, mert ok is egy hatarozott, eros felepitesu emberek.

2022. júl. 4. 17:00
 6/8 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Fejlődni csak szenvedések árán lehet, már jó úton haladsz, csak ne add fel. Próbálj társaságba menni ahol rákényszerülsz néha, hogy használd, vagy FB-n biztos vannak ilyen “töröm az angolt” csoportok ahol idegen emberekkel kb.: vicc gyanánt lehet gyakorolni.

Ne érezd cikinek, ha nem tudsz valamit, az sokkal cikibb, ha azt hiszed tudsz valamit és kiderül mégsem. Szóval kitartást, menni fog az, mèg pár hónap.

2022. júl. 5. 09:54
 7/8 A kérdező kommentje:

Holnap megyek interjúra, szóval még nagyobb a para :D

Azt hiszem meg kell magam emberelni mostmár, köszönöm a válaszokat.

2022. júl. 5. 17:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Sok szerencset! Ugy vedd, mint egy beszelgetest.
2022. júl. 6. 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!