Ha megtanulok 1400 német szót és utána elmegyek tanárhoz, az rossz tanulási módszer? Folyamatosan ismétlem, amit megtanultam. Most kb 600 szót tudok.
Figyelt kérdés
2022. jún. 22. 17:08
1/20 A kérdező kommentje:
Ezek mellett a sein, haben táblázatot tudom még.
2022. jún. 22. 17:09
2/20 A kérdező kommentje:
Plusz a szavak mellé megtanulom a névelőt, többesszámot, tőhangváltást.
2022. jún. 22. 17:10
3/20 anonim válasza:
Ezeket a szavakat tudod környezetben is alkalmazni? Amúgy szerintem nem sok értelme van ennek.
5/20 anonim válasza:
nem rossz, csak felesleges időpazarlás. mit csinálsz 1400 (miért pont ennyi amúgy?) szót, de egy mondatot nem tudsz összerakni. minek. semmi értelme, ezeknek a szavaknak a tizedét se fogod használni, amikor elkezded tanulni a nyelvet is, de elcsesztél vele rengeteg időt, ami alatt tanulhattál volna értelmesen is.
6/20 anonim válasza:
Ártani nem fog, és annál mindenképpen többet ér mintha egy szót sem tudnál, de egyáltalán nem hatékony. Ha éppen a saját szabadidődben a TV2 bámulása helyett tanulnád a szavakat akkor oké, de értelmesen is eltölthető időt ne szánj rá.
7/20 A kérdező kommentje:
Az 1400 szót Weitz Teréz könyvéből tanulom.
2022. jún. 22. 20:11
8/20 A kérdező kommentje:
Akkor hogyan tanuljam? Csak a nyelvtant?
2022. jún. 22. 20:20
9/20 A kérdező kommentje:
Vagy csak a tanárral?
2022. jún. 22. 20:20
10/20 anonim válasza:
Egyben kell tanulni mindent. Nem csak ezt vagy azt. Nyelvtan nélkül semmire sem mész a szavakkal és szavak nélkül semmire sem mész a nyelvtannal. Ha nincs nyelvtanulásban tapasztalatod, akkor pedig igen, tanárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!