Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van olyan oldal, ahol lengyel...

Vinkó Márton kérdése:

Van olyan oldal, ahol lengyel nyelvet lehet tanulni?

Figyelt kérdés

És most olyan oldalakra gondolok, ahol nem csak a hasznos kifejezéseket (köszönés, bocsánatkérés, stb.), meg számokat, színeket, meg ilyeneket lehet tanulni, hanem mondjuk a mondatok felépítését is jól elmagyarázza, illetve a főnevek/melléknevek/igék ragozását is, stb.

Nem igazán találtam ilyen oldalt, illetve nem is találtam olyan youtube-csatornát, ahol valaki (egy nyelvtanító) ezt elmagyarázná (úgy, hogy közben még képet is mutat, vagy akár még a nyíllal is rámutat).

Sok nyelvről találtam ilyeneket (pl.: angol, német, holland, spanyol, stb.), de a lengyelről pont nem.

2022. jún. 18. 00:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A magyar nyelvű Wikipédián van a lengyel nyelvről egy elég hosszú cikk.

Az angol nyelvű Wikipédián pedig van hosszabb szócikk mind a lengyel nyelvről, mind a lengyel nyelvtanról.

Én nem tudok lengyelül, de szerintem jó lehet. Német nyelv területén használható volt az angol Wikipédia és dán nyelv tanulására is használom.

2022. jún. 18. 01:24
 2/8 A kérdező kommentje:

Youtube-on olyan videókat értettem egyébként, mint

mondjuk amilyeneket ő a német nyelvről csinál mindig: https://www.youtube.com/channel/UCgIqH5SU8PsLtZveQT55bOg/vid..

Vagy amilyenekből ő csinált néhányat a holland nyelvről: https://www.youtube.com/c/CoachingbyAlexandra/videos

stb.

Ilyeneket a lengyel nyelvről nem találtam.

2022. jún. 18. 14:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

(1-es vagyok)

Sajnos ilyet nem tudok. Nem igazán értek a lengyel nyelvhez és nem igazán foglalkoztam vele életem során. Ha esetleg mégis érdekelnek nyelvtanos honlapok, még van a sprachenlernen24.de német nyelvű oldal, ott is van sok nyelvről ingyen nyelvtani információ. Dánra az is hasznos volt nekem.

2022. jún. 18. 15:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy azt, hogy volt, aki a holland nyelvről csinált néhány ilyen videót, azért említettem, mert egyébként hollandot is tanulok...
2022. jún. 18. 16:27
 5/8 anonim ***** válasza:

(1-es vagyok)

Ha utalás lett volna, hátha tudok hollandról, arról sem nagyon tudok többet, mint lengyelről.

Annyi jutott még eszembe, ami szintén nem videó, hanem weboldal, hogy az angol, illetve német wiktionary hasznos tud lenni szintén. (szótár gyanánt. Általában van a szavakhoz kiejtés is fonetikai jelekkel (IPA) leírva , az adott szavak eredete, valamint szinonimák, származtatott szavak, példák, kapcsolódó szavak, ragozások)

2022. jún. 18. 22:08
 6/8 anonim ***** válasza:

(Utolsó vagyok)

A wiktionaryt illetően:

Azokról a nyelvekről, amiket gyakrabban használtam legalábbis vannak szerintem ezek általában.

2022. jún. 18. 22:10
 7/8 A kérdező kommentje:

A betűk kiejtését amúgy jó lenne, hogyha hallanám is és nemcsak fonetikai jeleket látnék. A másodiknak, akit említettem, hogy a holland nyelvről csinált pár videót, az egyik videóban elmondta a betűk helyes kiejtését is ( https://www.youtube.com/watch?v=YjY7q-X-13g ). Ugyanúgy szeretném, ha a lengyel nyelvről is valaki ugyanúgy elmagyarázná a betűk helyes kiejtését.

A ragozásról meg még annyit, hogy a google fordítóban már többször megpróbáltam az igék számban és személyben való ragozását, de nem bízom abban, hogy jól fordítja le. Csakmert még a hollandnál is megpróbáltam, de nem ragozza/fordítja le helyesen, és tulajdonképpen részben azt is ugyanettől tanultam meg ( https://www.youtube.com/watch?v=TpHX5t8GnNo )...

2022. jún. 30. 15:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Én ezt használtam:

[link]

Szerintem ez viszonylag jó,a főnév és melléknév ragozása is benne van.

2022. júl. 8. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!