Van értelme több nyelvet párhuzamosan tanulni, vagy jobb egyszerre csak egyre koncentrálni?
Figyelj, ez mindekinel mas. Nekem pl nehez kettot tanulni. De ha logikusan felfogod, gimiben is ket nyelvet kotelezo tanulni. Bar teny is, hogy az egyik altalaban mindig jobban megy a masiknal. :D
En most az angolt videojatekokkal es olvasassal, filmekkel probalom fenntartani es egyben fejleszteni is. De emellett munka miatt muszaj a nemetet tanulnom, amibol sokkal alacsonyabb szinten allok jelenleg. Na most ennek az az eredmenye, hogy mivel sokban hasonlit szamomra legalabbis a ketto, az angolom fejlesztese zavarja a nemetem tanulasat. Ergo, mixelem a ket nyelvet, es altalaban nemetul kezdem a mondatot, de angolul fejezem be, mert azon jobban megy a gondolkodas egyelore. Igy ugy erzem mindkettobol egy helyben toporgok. Valaki meg harmat tanul egyszerre. En azt mondom hogy csak fokozatosan csinald, tehat juss el egy stabil szintre az egyikbol pl a2, es aztan csatlakozz be a masikkal. Tehat ne ugy csinald hogy egyik nap ezzel, masik nap azzal. Mert ugy katyvasz lesz szerintem. Kiveve ha pl az egyik nyelv angol, a masik mandarin. Ugy nehez ossze teveszteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!