Milyen könyvet ajánlanátok francia tanulásához (szóbeli inkább)?
Vagyis leginkább egy bizonyos könyv létezésére vagyok kíváncsi! Szóval. Angolból és németből is van egy könyv, aminek a címe Egy híján húsz (társalgási témakör az angol/német nyelvvizsgára, v vmi hasonló). És nem tudom, hogy ilyen könyv franciából létezik-e. Már kérdeztem könyvesboltokban is, de csak néztek rám, mint Rozi a moziban, ők még a létező (angol/német) könyvről sem hallottak! Szóval ha valaki tudja, hogy van e ilyen könyv, v nincs, légyszi írjon, vagy ajánljatok nekem jó francia könyvet, (szóbeli anyag kellene leginkább, szókincsfejlesztés, szituációk, fordítás stb.)
köszi előre a válaszokat!
(bocs, hogy nem sok összefüggés van a kérdés, és a kérdés magyarázata között, de ez a szar nem engedi, hogy az eredeti kérdést kiírjam...)
Szia!
Igen, az Egy híján húsz nagyon jó könyv, de sajnos csak angolból és németből létezik.
Francia szóbelire ajánlom az 1000 kérdés, 1000 válasz c. könyv francia változatát (értelemszerűen 1000 Questions, 1000 Réponses a címe). Ez jól felkészít a témakörökre, illetve szituációs gyakorlatok is vannak benne.
Szókincsfejlesztésre én a Vocabulaire Progressif du Francais c. könyvet tartom a legjobbnak. Mindenféle szinten kapható (kezdő, középhaladó, haladó..). Feladatokon keresztül építi a szókincsedet.
Ha nyelvvizsgázni mész, talán az adott nyelvvizsga-típushoz is van kiadva könyv, ami direkt arra (esetünkben annak szóbeli részére) készít fel. Pl. az ITK-nak van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!