Tapasztalatok eszperantó nyelvtanulással? Mely tanfolyamok váltak be? Hol lenne érdemes elkezdeni....
Gondolom, leginkább magántanárok lennének rá, legalábbis Budapesten. Persze van az a pénz, hogy egy nyelviskola felvegye a repertoárba az eszperantót is csak nem biztos hogy célszerű választás.
Azt kell először is tisztázni, mihez kell a nyelvtudás. És miért pont eszperantó.
Hát én azt mondanám, egy nyelvet nem lehet csak úgy "elfelejteni", vagyis az angolból legalább ott szunnyadnak már az alapok, amiket felszínre lehet hozni, újra aktiválni.
Ha semmi más nem motivál, csak a papír, ha nem találtad meg a nyelvtanulás szépségeit, önmagáért nem érdekel, akkor ezen nem segít az sem, ha átváltasz egy másik nyelvre. Főleg ha online, úgy csak az képes hosszabb távon koncentrálni, akit a nyelv szeretete is hajt.
Viszont (ha már online,) angolból sokkal több hanganyag, zene, film stb is van, ami érdekes, és szórakoztatóvá teszi a tanulást.
A világért nem akarlak lebeszélni az eszperantóról, de ebben a kampányszerű, gyorsan-kell-papír kapkodós tanulásban nem hiszek. Persze próbáld ki, mit veszíthetsz, de azért annyira ne legyél csalódott, ha így nem fog jobban menni, mint ahogy az angol ment.
Az eszperantót valóban sokkal gyorsabban meg lehet tanulni mint a nemzeti nyelveket (logikus és egyszerű a nyelvtan, nemzetközi a szókincs, nincsenek kivételek, stb.), de ezt is sokat kell gyakorolni!!
Az internetes tantermekben lévő tanfolyamok ugyanolyan jók, mint a hagyományos tanfolyamok, itt is rendes, élő tanár vezeti a kurzust - csak em kell hozzá utazni. - Távoktatásos netes egyéni tanfolyamból olyat érdemes választani, ami interaktív gyakorlást tartalmaz, hiszen ez nagy részben pótolja a magántanárt. A www.eszperanto.hu központi weboldalon találsz többfajta tanfolyamot is. - Sokan mondják, írják azt, hogy az eszperantó tanulása után sokkal könnyebben folytatták a korábbi sikertelen német vagy angol tanulást is.
Ennek a szövegnek kb. hány százalékát érted?
For preservation purposes, cheese-making may have begun by the pressing and salting of curdled milk. Animal skins and inflated internal organs already provided storage vessels for a range of foodstuffs. Curdling milk in an animal's stomach made solid and better-textured curds, which could easily have led to the conscious addition of rennet.
És ennek?
Dum ĉiu unuopa specio havas sian proprajn partikularecojn, la kultivado de ĉiuj cerealaj rikoltoj estas simila. Plej estas unujaraj plantoj; sekve unu plantado produktas nur po unu rikolton. Tritiko, sekalo, tritikalo, aveno, hordeo, kaj spelto estas cerealoj de "malvarma sezono".
Legalább ennyivel előrébb vagy az angolban. Sokkal több értelme lenne azt folytatni minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!