Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudom magam fejleszteni...

Hogyan tudom magam fejleszteni az angol tanulással?

Figyelt kérdés

Régóta nézek sorozatokat angolul magyar felirattal.

Azt mellé tenném, hogy nagyon nagyon alap szinten tudok angolul...

Szeretnék ezen javítani.

És szeretném ezt azzal is fejlszteni, hogy a sorozatokat/filmeket angolul nézem. Viszont van egy problémám, nem jegyzem meg az angol szavakat ill. kifejezéseket. Nem tudok egyszerre az olvasásra és a beszédre figyelni. Ezen hogy tudok javítani?

2022. jún. 5. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Ennek az lehet az oka, hogy még nagyon nehéz filmet/sorozatot nézel. Vagy nézz olyat, amit ismersz már jól magyarul is és tudod miről beszélnek, mi történik, vagy olyat, amelyben kevés az ismeretlen szó számodra. Lehet jobb lenne rövidebb videókkal kezdeni. És úgy fog fejlődni, hogy fokozatosan egyre nehezebbeket keresel.
2022. jún. 5. 21:48
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát jelenleg a sorozat amit nézek az a Kártyavár...

De lehet akkor belekezdek valami könnyebbe.

2022. jún. 5. 22:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyes vagyok. Amivel én még rengeteget fejlődtem az az, hogx én a kedvenc jeleneteimet rengetegszer megnézem, így már kívülről fújom őket.
2022. jún. 6. 08:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Kapcsolva ki a magyar feliratot. Ket helyre nem tudsz koncentralni. Csak angolul nezd es olvass. Kozben elkezdhetsz beszelgetni angolul, olyan emberekkel, akik magassabb szinten vannak nalad.
2022. jún. 6. 09:30
 5/9 A kérdező kommentje:

4es

De ha angolul fogom nézni akkor nem fogok belőle érteni semmit. Vagy hogyan gondoltad??

2022. jún. 6. 10:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Igy gondoltam, hogy en igy kezdtem sok evvel ezelott, es ifjusagikonyvek olvasasaval. A TV-t nezed, meg frigid erteni mirol van szo. Ahol te all sz, nekem kell minden egyes szot megerteni.

Olvasassal is igy voltam. Voltak szavak, amiket ki sem tudtam ejteni, de megertettem a mondatbol, sot le is tudtam irni.

Ti magyaroknak mindig van valami kifogasotok. Annyira egy negativ nep.

2022. jún. 6. 11:17
 7/9 Thunderfairy ***** válasza:
Első körben szerintem legalább egy B2 középfokú nyelvvizsgád legyen. Utána nézheted az angol nyelvű videókat angol felirattal. Ez szokot engem is zavarni angol nyelvű videóknál hogy nem értem. Itt segíthetne a felirat. Ha meg nem megy az elindulás akkor fizes be nyelvtanfolyamra az elején. A videókhóz már valamennyire meg is kell érteni.
2022. jún. 6. 11:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Én spanyolul tanultam meg b1-b2 szintig sorozatokból. Nem nyelvtanulás miatt csináltam, hanem mert érdekelt a sorozat. Akkor én úgy csináltam, hogy már ismertem pár alap szót így azokat figyeltem, plusz a reakciókat. Majd mikor újra megnéztem akkor jéé ez érdekes ezt is megnézem. És legközelebb már azt is ismertem és tudtam mit mondtak. De ez nekem nagyon sok idő volt. (Az elején volt olyan sorozat, amit láttam magyarul is, onnan ismertem már kifejezéseket.) Viszont én rengetegszer megnéztem a jeleneteket. Most portugálul nézem így és már sok kifejezést tudok és a spanyol miatt megértem. De egy olyan nyelvvel, amihez semmi közöm nem tudnám. Úgy, hogy még semmit nem értesz szerintem nem annyira jó ötlet ha egész sorozatot egyben mindent megértve akarsz nézni. Az akkor jó, ha már érted miről van szó, tudod követni, hogy miről beszélnek, csak van pár ismeretlen szó amit ki tudsz találni a szövegkörnyezet alapján. Persze ez az én saját tapasztalatom, nyilván másnak más.
2022. jún. 6. 19:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia én tudok egy sorozatot amit kifejezetten nyelvtanulás céljából van kezdőknek az a címe hogy extr@ (sitcom) nem mai darab de nyelvtanulásra kiváló, amik amúgy jók azok a sitcomok de amit fent említettem az téleg jó kezdésnek.
2022. jún. 8. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!