Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire jó ez a fordítás?

Mennyire jó ez a fordítás?

Figyelt kérdés

I want to sit under a linden tree now with nothing more important

to worry about than the temperature of my beer, if there is anything more

important.

Szeretnék egy hársfa alatt üldögélni, és ne aggódni semmiért, csak a söröm fogyasztási hőmérsékletéért, már ha létezik ennél fontosabb dolog.

Tudom, hogy a gugli szava nem szent, de én ott olyan kifejezést, hogy "sör hőmérséklete" nem találtam, csak "sör fogyasztási hőmérséklete".

No meg hársfa alatt üldögélni vagy üldögélni egy hársfa alatt?

2022. jún. 3. 12:05
 1/3 anonim ***** válasza:
93%

"Most csak egy hársfa alatt üldögélnék (legszívesebben), és nem aggódnék semmi másért, mint hogy elég hideg-e a söröm, (hogy megigyam,) már ha létezik egyáltalán ennél fontosabb dolog."

Ez egy értelem szerinti, magyaros fordítás. Mi fordítók így csináljuk, és jól mondod, a gugli szava nem szent, a fordításhoz a célnyelven is folyékonyan és művelten tudni kell. Ezért külön szakma.

A zárójeles részek már túlzás, nem biztos hogy belefér, csak ha leütésenként fizetnek. :D Szinkronhoz például nem jönne ki a szájmozgásra.

2022. jún. 3. 12:14
 2/3 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem nem rossz,de nem rímel, pedig az eredeti szövegben a játékosságot pont ez adja meg szerintem, egyébként nem kell mindig pontosan fordítani,1-2 dolgot ki is lehet hagyni, hogy játékosabbá váljon a szöveg

Szerintem valahogy így nézhetne ki

„Hársfa alatt üldögélnék, semmi fontosabbat téve,

mint aggódni hogy jó-e a söröm hője, ha van egyáltalán ilyen"

Nem tökéletes,de szerintem kicsit jobb fordítás az 1-esnél

2022. jún. 8. 16:30
 3/3 anonim ***** válasza:
60%

A sima szóismétlés nem számít rímnek.

Jó, akkor:

„Hársfa alatt üldögélnék, hol semmi sem fontosabb,

mint hogy hideg-e a söröm, ha van bármi fontosabb."

2022. jún. 8. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!