Érettségin angolt, vagy németet válasszak? Melyik könnyebb? Nem beszélem egyik nyelvet sem. Nem is szeretném megtanulni egyiket sem, csak az a lényeg, hogy legyen érettségim.
Általában az angolt tartják könnyebbnek, de nekem az a nehezebb. A német nyelvtan, bár nehéznek tűnik, de rendszerezett. A kiejtés meg szerintem az angolban nehezebb. Tény azonban, hogy az angol hasznosabb.
N
Nézd meg a korábbi évek feladatsorait (oktatas.hu). Ha még nem beszéled egyáltalán, akkor kezdd el mielőbb tanulni, mert egy nyelvet nem lehet az utolsó pillanatban "bemagolni" (még akkor se ha csak a kettes a cél).
Nyaralás kicsit más tészta, a hasznos kifejezésekhez elég felcsapni egy úti zsebkönyvet, vagy google fordítózni. Az érettségin többféle témakörrel kapcsolatban otthon kell lenni. De minden fent van az oktatas.hu-n
A német kiejtésével mi a gond? szerintem könnyebb mint az angol. Plusz a németben kb egy betű vagy betűpár nagyjából mindig ugyanaz, míg angolban teljesen összevissza ejtenek mindent pl dead bead vagy bear dear.
Én személy szerint az angolt javaslom, ezen a szinten egyszerűbb. Meg hasznosabb is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!