A "Signorát" idősebb korosztályra,a "signorinát" fiatalabb korosztályra használjuk ugye. De le"Signorázhatok" egy nőt anélkül hogy tudnám hogy házas vagy sem?
Ahogy írják: ha tanárról van szó, akkor férfi esetében Professore, nő esetében Professoressa.
Egyébként az is igaz, hogy a sok hülye fellázadt a kisasszony ellen, hiszen a férfiak esetében sincs különbség, holott szerintem egy nőre a kisasszonyt használni inkább előnyös, mintsem leminősítő, hiszen azt jelzed felé, hogy fiatal.
Ha középkorú vagy idős nőről van szó, akkor mehet a Signora függetlenül attól, hogy házas, elvált, vagy özvegy.
Ha fiatal nőről van szó, akkor inkább a Signorina függetlenül attól, hogy házas vagy sem, mivel nem eldönthető. Ezen egy nő sem fog megsértődni, legfeljebb korrigálja, ha zavarja. Ha meg elvált, akkor lehet szól, hogy vissza vette a nevét és Signorina.
A logikai részébe belegondolva egy 40 éves nő ne legyen már Signorina, és egy 20 éves sem Signora. :)
Mindenesetre a magázás már teljesen kikopik a nyelvekből a közösségi oldalak végett, illetve az emberek (sajnos) nem akarják használni. Ez igaz az olaszokra is: ha nem vagy miniszter, vagy éppen nem 90 éves vagy akkor senkit sem magáznak. Nekem a munkám olyan, hogy megköveteli a formalitást, úgyhogy én inkább magázom az idegen nőt a fentiek szerint. Általában jól esik nekik, hogy valaki megadja a tiszteletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!