Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A "Signorát" idősebb korosztál...

A "Signorát" idősebb korosztályra,a "signorinát" fiatalabb korosztályra használjuk ugye. De le"Signorázhatok" egy nőt anélkül hogy tudnám hogy házas vagy sem?

Figyelt kérdés

2022. máj. 19. 14:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%

ma már a kisasszony alakot a legtöbb nyugati nyelvben nem használják, pont a magánélet védelme miatt, senkinek semmi köze és sokszor pontos információja sincs arról, h. az illető nő házas vagy sem.

a németben a Fräulein helyett ma már mindenkire a Fraut használják, és a franciában is hasonló tendencia figyelhető meg.

2022. máj. 19. 14:17
 2/15 A kérdező kommentje:
Persze, nem is Olaszországban szeretném használni, csak nyelvtanáromtól tanóra végén néha le "Signorináz", és azért kérdeztem mennyire lenne tiszteletlen ha én is hasonlót mondanék rá.
2022. máj. 19. 14:24
 3/15 A kérdező kommentje:
-tol*
2022. máj. 19. 14:24
 4/15 anonim ***** válasza:
90%

2: ez nagyon kicsinyes fricska lenne részedről..

Hagyd a fenébe...

Ha suliba jársz, teljesen helyénvaló a signorina megszólítás irányodban...

2022. máj. 19. 14:27
 5/15 A kérdező kommentje:
Jó, értem, nem sok ideje tanulok olaszul, pontosan ezért mertem megkèrdezni mert nem vagyok képben a szokásokkal😬Pont ezért kerestem utána, semmi rosszindulat nem volt bennem, de köszönöm válaszokat😊.
2022. máj. 19. 14:30
 6/15 anonim ***** válasza:

Itt egy hosszabb értekezés...

[link]

mindenesetre 20 év alattiakra teljesen jó a signorina.

2022. máj. 19. 14:34
 7/15 anonim válasza:
86%

Semmiképp se hívd signorina-nak, nemcsak azért, mert nálad idősebb nőre nem illik mondani, de a tanárokat "rangjuk" szerint illik megszólítani, tehát professoressa (vagy alsós tanító néni esetén maestra, de gondolom, ez nem a te eseted)

Sértőnek találod egyébként, hogy így hív? Negatív felhanggal mondja, azért akarod "visszasértegetni"?

2022. máj. 19. 14:45
 8/15 anonim ***** válasza:
90%
Én voltam Olaszországban hosszabb ideig és mondta nekem egy olasz, hogy ők az ismeretleneknek egy bizonyos kor felett (tehát nem látszólag gyerek vagy tini) mind signora-t mondanak. Nekem is mindenki azt mondta, pedig nem vagyok az.
2022. máj. 19. 14:49
 9/15 anonim ***** válasza:
90%
(8-as kiegészítéseként: huszonévesen voltam, tehát nem egy 50 év körüliről kellett eldönteni)
2022. máj. 19. 14:50
 10/15 A kérdező kommentje:
Dehogy is, nem áll szándékomban tiszteletlen lenni a tanárnővel, sőt elmondhatom azt is hogy kialakult köztünk egy jó, erős tanár-diák kapcsolat.(Részben mert osztályelső vagyok olaszból, de mint mondtam, szeptember óta tanulok olaszt.) Lehet fèlreèrtettetek, mert nem signorinának hanem signorának akartam hívni. Szóval úgy voltam vele hogy óra végén elköszönèsnèl miért ne beszéljünk egymással mint két olasz, mivel mind a ketten teljesen odavagyunk az országért, a nyelvèrt, satöbbi...:)
2022. máj. 19. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!