Mennyire jól tanul meg egy nyelvet az, aki külföldön él, dolgozik?
Aki tényleg akar tanulni és elmegy egy nyelvtanfolyamra, az jól meg tud tanulni, aki csak hallja és úgy próbálja, annak garantáltan nem lesz jó nyelvtudása.
Ha meg magyarok között lakik és velük beszél egész idö alatt, annak semmi, de semmi esélye sincs.
Attol fugg kikkel elsz es dolgozol kint.
En amerikaban vagyok. Nekem jol megy az angol mert otthon es munkahelyen is angolul beszelek. Van itt olyan magyar ismerosom aki otthon magyarul beszel a ferjevel, dolgozni nem jar es igy angolul sem tud olyan jol mert gyakorlatilag a hetkoznapokban csak magyarul kommunikal. Az angol tudasat a kozepiskolai, egyetemi tanulmanyainak koszonheti es annak hogy itt is jart angol orara a covid elott.
En soha nem vettem kulon angol orakat, viszont en kizarolag hetvegen beszelek a Magyarorszagi csaladommal magyarul mikor felhivom oket. Ezen kivul csak angolul.
A legjobb pelda a mexikoiak. Ok altalaban nem vegyes hazassagban elnek hanem mexikoiakkal, a munkahelyen is mexikoiakkal vannak korulveve, igy nekik nem nagyon megy az angol mert nincs kihez beszelni angolul.
Ha szandek is megvan a nyelv megtanulasara akkor elobb-utobb menni fog.
Attól is függ melyik ország ez.
Egy angol ha Magyarországon dolgozik és él, nem igazán fog megtanulni magyarul, mert a nyelv nehéz, és kb mindenki aki hallja, eleve angolul próbálkozik vele kommunikálni.
Nézd, én 6 éve költöztem angol nyelvterületre, előtte is beszéltem egy picit, és tudatosan be akartam illeszkedni.
Ez nem csak a nyelv, de a kultúrális megértés is, hogy tudod mi az a toad in a hole, vagy hogy ki az a lollypop man... ezeket meg csak úgy fogod, ha nyitott is vagy, barátkozol, stb.
Az angolt tanulni viszont alap szinten egyszerű, és sokan el is vannak ezzel az alap tudással. Ismerek olyanokat, akik 15-20 éve élnek itt, elvannak egy pár mondattal mint a befőtt.
Az első 6 hónap a kultúrsokk, ez alatt nagyjából hozzászoksz, hogy egy másik nyelven kell létezni, azt se tudod hol áll a fejed.
Mire tényleg komfortos lesz, az nagyjából 2 év, szóval ha tanulni mész, szerintem ennyi kellene hogy tényleg kompetens legyél.
És mire kultúrálisan kezdessz beilleszkedni, az kb 4-5 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!