Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire jól tanul meg egy...

Mennyire jól tanul meg egy nyelvet az, aki külföldön él, dolgozik?

Figyelt kérdés
2022. máj. 8. 10:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki nagyon jól, és van, aki semennyire. Meg a kettő között végtelen átmenet.
2022. máj. 8. 10:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kikkel él és mit dolgozik? Ha más magyar kivándorlókkal lakik és nincs rászorulva hogy használja a nyelvet, akkor nem fogja jobban megtanulni, mintha itthon lenne.
2022. máj. 8. 10:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Aki tényleg akar tanulni és elmegy egy nyelvtanfolyamra, az jól meg tud tanulni, aki csak hallja és úgy próbálja, annak garantáltan nem lesz jó nyelvtudása.

Ha meg magyarok között lakik és velük beszél egész idö alatt, annak semmi, de semmi esélye sincs.

2022. máj. 8. 11:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen ember és környezetfüggő. Nyilván màs az, ha az ember folyamatosan fejlődni akar, jól akar tudni egy nyelvet, fokozatosan fejleszti magàt (akàr nyelvtanfolyamon, akàr tanàrral, akár egyedül és közben anyanyelvi környezetben folyamatosan hallgatva a nyelvet és gyakorolva a beszédet) mint az, hogy valaki tudja a szükséges dolgokat a munkàjához, hivatalos ügyek intézéséhez és jó az úgy neki.
2022. máj. 8. 13:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki külföldön él, dolgozik - itt föleg a mosogatás, stb kategóriára gondolok -, az gyakorlatilag valami kelet-európai nyelvet esetleg tanul közben, mert a legtöbb ilyen munkát végzö uyganannyira nem tudja az ország nyelvét, mint akiröl szó van.
2022. máj. 8. 13:36
 6/9 anonim ***** válasza:
ha csak kimész, hogy majd meglesz az kint hallás után, az lehet hogy valamit elgagyog majd egy értelmi fogyatékos szintjén, de sose lesz olyan tudása, amivel mondjuk komolyan is veszik őt. ha elmész nyelviskolába és ott szorgalmasan dolgozol, akkor meg fogod tanulni a nyelvet. de ez magyarországon is így van (és kb középfok alatt úgyis max. egy-két mondatra fogod használni a nyelvtudást, tehát az "anyanyelvi környezet" is jóval kisebb húzóerő, mint azt képzelik)
2022. máj. 8. 18:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Attol fugg kikkel elsz es dolgozol kint.

En amerikaban vagyok. Nekem jol megy az angol mert otthon es munkahelyen is angolul beszelek. Van itt olyan magyar ismerosom aki otthon magyarul beszel a ferjevel, dolgozni nem jar es igy angolul sem tud olyan jol mert gyakorlatilag a hetkoznapokban csak magyarul kommunikal. Az angol tudasat a kozepiskolai, egyetemi tanulmanyainak koszonheti es annak hogy itt is jart angol orara a covid elott.

En soha nem vettem kulon angol orakat, viszont en kizarolag hetvegen beszelek a Magyarorszagi csaladommal magyarul mikor felhivom oket. Ezen kivul csak angolul.

A legjobb pelda a mexikoiak. Ok altalaban nem vegyes hazassagban elnek hanem mexikoiakkal, a munkahelyen is mexikoiakkal vannak korulveve, igy nekik nem nagyon megy az angol mert nincs kihez beszelni angolul.

Ha szandek is megvan a nyelv megtanulasara akkor elobb-utobb menni fog.

2022. máj. 10. 01:31
 8/9 anonim ***** válasza:
A kérdést is lehetne még boncolgatni. Attól függ milyen területen van az illető, mire használja a nyelvet és hol. Átlagos napi tevékenységeket mint bevásárlás, ügyintézés elég hamar. Ha valami extra nyelvtanról van amit nem is használnak a közelben akkor kevésbé. Régóta beszélek németül. Éltem Németországban és Ausztriában is. Egyszer egy svájci nyaralásnál nehezen értettem meg mit is magyaráznak nekem pedig C1-es nyelvizsgával rendelkezem és 6 éve élek német nyelvterületen. De ugyan ez volt Olaszországban is. Cosenzaban teljesen máshogy beszélnek mint pl Luganoban. Arról nem is beszélve hogy egy orvosnak teljesen más lesz a szóhasználata mint egy gyári munkásnak. Amúgy ha nagyon rá vagy szorulva a nyelvre akkor pár hónap múlva megtanulsz egy nyelvet elég jól.
2022. máj. 11. 12:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Attól is függ melyik ország ez.

Egy angol ha Magyarországon dolgozik és él, nem igazán fog megtanulni magyarul, mert a nyelv nehéz, és kb mindenki aki hallja, eleve angolul próbálkozik vele kommunikálni.

Nézd, én 6 éve költöztem angol nyelvterületre, előtte is beszéltem egy picit, és tudatosan be akartam illeszkedni.

Ez nem csak a nyelv, de a kultúrális megértés is, hogy tudod mi az a toad in a hole, vagy hogy ki az a lollypop man... ezeket meg csak úgy fogod, ha nyitott is vagy, barátkozol, stb.

Az angolt tanulni viszont alap szinten egyszerű, és sokan el is vannak ezzel az alap tudással. Ismerek olyanokat, akik 15-20 éve élnek itt, elvannak egy pár mondattal mint a befőtt.

Az első 6 hónap a kultúrsokk, ez alatt nagyjából hozzászoksz, hogy egy másik nyelven kell létezni, azt se tudod hol áll a fejed.

Mire tényleg komfortos lesz, az nagyjából 2 év, szóval ha tanulni mész, szerintem ennyi kellene hogy tényleg kompetens legyél.

És mire kultúrálisan kezdessz beilleszkedni, az kb 4-5 év.

2022. jún. 2. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!