Magyarországon létezik amerikai angol államilag elismert nyelvvizsga tanfolyammal? Hol? Nem akarok "Britt" angolt tanulni!
Ahogy a 3as írja, egy nyelvvizsga bizottság el fogja fogadni bármelyik nemzeti sztenderd angolt. (Összesen hét van a világon.)
Maximum abba tudnak belekötni, ha következetlenül használod, kevered őket.
Megérteni viszont neked is kell mindegyiket. A hallás értési "magnós" részben általában többféle ejtésű angolt kell meghallgatni. (Pld a felvételen egy kanadai beszélget egy Új zélandival.)
Az írott részt is egyféle helyesírással és szókinccsel írd, vagyis ha akarod, amerikait, de akkor csak azt.
A szóbelin is nyugodtan használd az amerikai kiejtést, szóhasználatot.
Ez két külön kérdés.
Nyelvvizsgán nincsenek megkülönböztetve a nyelv különböző változatai, az angol az angol. De ez más nyelvekkel is így van, pl. én német középből ÖSD-t (osztrák) majd felsőből Goethét (német) csináltam, a vizsga szempontjából teljesen mindegy.
Ha célzottan amerikai angolt szeretnél tanulni, a legolcsóbb ha keresel egy anglisztika szakos, azon belül amerikanisztika szakirányos egyetemistát.
#6 vagyok. végzős angol specializációs egyetemistaként mondva, hetes, nem tudom hol/mit tanulsz, de nálunk messze nem csak irodalomtanulásból áll a szak, és az amerikanisztikásoknak külön amerikai angol nyelvfejlesztés kurzusaik vannak. attól még hogy
neked konkrétan nincs affinitásod nyelvtanításhoz, másoknak van, és ahogy írtam, ez a legolcsóbb opció lehet egy nyelvtanulónak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!