Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha Angliában szeretnék egy...

Ha Angliában szeretnék egy hotelszobát kérni, akkor az "accommodation" szót használjam?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Most tanulom a "to accomodate" illetve az "accommodation" szavakat. A Google képeresőjébe beütöttem utóbb szót, és hotel szobákat láttam.

Én eddig ezt mondtam volna a recepción:

Good afternoon! I would like a hotel room.

Eszerint ez a helyes:

Good morning! I would like an accomodation?

2022. ápr. 19. 09:50
 1/6 A kérdező kommentje:
Na, a napszakokat felcseréltem a példáknál, de mindegy.
2022. ápr. 19. 09:51
 2/6 anonim ***** válasza:

to reserve a room

to book a room

to make a reservation

Ezekre lehet keresni dialógusokat és tanulmányozni.

[link]

[link]

2022. ápr. 19. 10:00
 3/6 A kérdező kommentje:

És akkor az accommodation micsoda?

Mikor használom?

2022. ápr. 19. 10:04
 4/6 anonim ***** válasza:

#3: az accommodation egy tágabb fogalom, mint a szállodai szoba.

Gyűjtőfogalom, bármilyen szálláshelyet/alvóhelyet jelent kábé.

A 2-es leírta, hogy kb. milyen kifejezéseket használhatsz - akár levelezésben, akár a helyszínen, egy konkrét szállodában.

2022. ápr. 19. 10:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! :)
2022. ápr. 19. 10:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, ahogy #4 írja, az accommodation gyűjtőnév, amibe nem csak a bérelhető/kivehető szálláshelyek tartoznak bele, hanem minden más is, ahol emberek laknak: családi ház, sorház, lakás, stb.

És mivel gyűjtőfogalom, ezért megszámlálhatatlan, tehát se sok (*"accommodations"), se egy (*"an accommodation") nem lehet belőle.

2022. ápr. 19. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!