Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire hatásos, ha oda-vissz...

Mennyire hatásos, ha oda-vissza magolom a szavakat szótárból?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 17. 12:28
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
Semennyire, magolni nem hatékony.
2022. ápr. 17. 13:06
 2/5 anonim ***** válasza:
87%
Értelmetlen haszontalan unalmas időpocséklás ami csak megutáltatja veled a nyelv tanulását de már 2 nap múlva semmire sem fogsz belőle emlékezni
2022. ápr. 17. 13:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Akkor, hogy tanuljak szavakat?
2022. ápr. 17. 13:33
 4/5 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem a szótanulást 2 részre kell osztani. Az egyik, mikor iskolában meg kell tanulni x szót dolgozatra. Ehhez jó módszer (nekem legalábbis) a szótanuló program, pl. quizlet vagy anki. Ezek rövid távra jók, ha mást nem csinál az ember. (Ezt úgy értem, ha csak így tanulja az ember és nem használja a megtanult szavakat.)

A másik, mikor hosszabb távon is megmarad egy szó, az az, ha szövegkörnyezetben látod sokszor, használod is, ismétled. Angolul azt hogy thank you nem azért tudod, mert egyszer szótárból megtanultad, hanem azért, mert rengetegszer láttad, használtad, hallottad. Ez nyilván sokkal több idő mint a 20 szó naponta, viszont sokkal jobban megmaradnak ezek a szavak hosszútávon. Így azt is látod, hogy hogyan használják őket. Ehhez persze szintnek megfelelő dolgokat kell keresni.

A szótárból magolásnak azért sincs értelme, mert ugyanaz a szó más szövegkörnyezetben mást is jelenthet.

2022. ápr. 17. 14:23
 5/5 anonim ***** válasza:
A legkevésbé hatékony módja szerintem a nyelvtanulásnak. Ennél kb bárminek több értelme van. Az a minimum, hogy mondatban legyen a szó.
2022. ápr. 19. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!