Dadogás és nyelvizsga a kettő együtt lehetetlen?
Nem, nem diszkriminálhatnak dadogásért. Nekem is van dadogós munkatársam, végtelenül türelmesen kivárjuk, amíg eldadog 2 mondatot. Itt ugye az játszhat, hogy nyilván próbálkoznak rendes beszédűek is a “dadogós trükkel”, ezért érdemes egyből orvosi papírral nyitni, ha van ilyened.
De szerintem neked nem is kell szóbelit tenned, egyszerűen kérj alóla felmentést az egyetemen vagy ahova kell.
A 2-es vàlaszt lepontozòk gondolkozzanak inkabb!!
Ha barmilyen beszedhiba akadalyozza az erthetoseget akkor nincs mit “pontozni”
Pl keptelen valaszolno egy kerdesre mert olyan szavakat kellene hasznalni amiket nem tudnimondani mert posze meg sejpit pluszban esetleg dadog is.
a kettes és az érte megsértődő négyes válaszoló inkább beszélgessen el a nyelvvizsgákról valakivel, aki vizsgáztat... ugyanúgy nem számít hibának, ahogy a szóbeli érettséginél sem lehet(ne) annak számolni. néma, siketnéma, siket emberek is tesznek nyelvvizsgát, ha szeretnének. sőt én nyelvszakot végzett diplomást is ismerek, aki dadog.
nem tudom kérdező a dadogást hova és milyen rendszerben osztályozzák, van bármi általános jellegű felmentésed? ha nincs, akkor érdemes a kiszemelt nyelvvizsgaközpontnak írni, ők meg tudják mondani, milyen papírokra van szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!