Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez a pár mondat értelmes (angol)?

Ez a pár mondat értelmes (angol)?

Figyelt kérdés
People are living together in families, groups of friends, working or studying in the same atmosphere, they are making different societies of themselves. They make partnerships with each other.

2022. ápr. 9. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Ez igy nyelvtanilag rendben van, meg helyesen van irva, de viszont rossz a szohasznalat, meg ertelmetleek a mondatok, hiaba "jok" a szavak. Leirom hogy szerintem hogyan lenne jobb, ha akarod ird le magyarul amit ki akartal hozni belole es akkor azt is szivesen leforditom.

People are living together either families or groups of friends, and are studying in the same field. Different cultures are blending together as they make friends with each other.

Picit atalakitottam a szoveget, tippeltem csak hogy valojaban mire gondoltal, es az alapjan probaltam angolul ertelmesebbe tenni az egeszet. Remelem jo lett, ha nem, akkor ird le amit akartal es segitek abban is.

2022. ápr. 9. 14:35
 2/5 anonim ***** válasza:
59%
Nyelvtanilag az egyesé is rossz. Ez mind sima jelen kéne legyen, a folyamatosnak semmi keresnivalója ebben a szövegben.
2022. ápr. 9. 15:29
 3/5 A kérdező kommentje:
A mondatokat nem én írtam, egy oldalról szettem, azt éreztem hogy valami nincs rendjén, csak nem tudtam megmondani hogy mi a baj velük.
2022. ápr. 9. 16:14
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 2-es, akkor lassuk hogyan lesz helyes. Koszi, 1-es vagyok.
2022. ápr. 9. 18:37
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

A te szöveged ótvar nagy hülyeség, 1-es. A kérdezőjében van hiba, de te úgy fogalmaztad át, hogy az értelmét is teljesen megváltoztattad, ráadásul rosszul és nyelvtanilag helytelenül.

People live together in families or as groups of friends who work or study in the same environment, where they form their own communities. They establish/maintain relationships with each other.

Magyarul: Az emberek családokban vagy baráti közösségekben élnek együtt. Ugyanabban a környezetben dolgoznak vagy tanulnak, és saját közösségeket alakítanak ki. Kapcsolatokat létesítenek/tartanak fenn egymással.

A te válaszod, #1, magyarul ezt jelenti:

Az emberek családokban vagy baráti közösségekben élnek együtt, és ugyanazon a szakterületen tanulnak. A különféle kultúrák összemosódnak, ahogy összebarátkoznak.

Ennek szerinted van bármi köze a kért szöveghez??

2022. ápr. 10. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!