Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Magyarországon érdemes elvárni...

Magyarországon érdemes elvárni az emberektől az idegen nyelvtudást?

Figyelt kérdés

Most ez úgy jutott eszembe, hogy van úgy, hogy itt az oldalon is angol nyelvű linkeket osztanak meg.

A helyzet azonban az, hogy a magyar emberek többsége nem beszél idegen nyelveket. Ha elmész az interspárba, akkor magad is tanúja lehetsz annak, hogy ha külföldi vásárló jön, a kaszás nem beszél semmilyen nyelvet. Legutóbb egy fiatalember ült a kasszában és fakadt ki egy külföldi vásárló után, hogy ha Magyarországra jön a vevő, akkor miért nem beszél magyarul? Azt hiszem, ez mindent elmond a tipikus magyar mentalitásól.

Szinte biztos vagyok benne hogy a magyar emberek többsége nem tudná elolvasni angolul a Harry Potter and the chamber of secrets könyvet sem. Hát még olyan bonyolult Wikipédia linkekt, ami természettudományról szól.

2022. ápr. 5. 09:01
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
*jó indulat kérdése
2022. ápr. 5. 11:44
 22/31 A kérdező kommentje:

Még valami: bevándorló és bevándorló között is van különbség.

A legjobb barátom például felsőfokú japán nyelvvizsgával ment ki Japánba. Ő egy tanult ember.

De akikről én beszélek, azok a mélyszegénységből érkezett háborús menekültek, akik nem beszélnek sem angolul, sem németül.

2022. ápr. 5. 11:55
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elvárható.

A magyar nyelv és helyesírás ismerete pedig fokozottabban, pláne olyanoktól, akik ilyen kérdéseket tesznek fel.

2022. ápr. 5. 12:30
 24/31 A kérdező kommentje:

Egyébként a félreértesek elkerülése végett:

Én szeretném, ha mindenki beszélne nyelveket, senkit nem nézek le, a hiányossága miatt. (nekem is beletelt időbe, mire megértettem a nyelvtanulás fontosságát).

De (szerintem) nem kell mindenkitől elvárni.

Nem tudom, hogy rám céloztál-e, de most vállalom, hogy nem kifejezetten figyelek a helyesírásra. Pedig szoktam a neten is, csak most sietek + telefonról írok.

2022. ápr. 5. 12:37
 25/31 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nem várható el mindenkitől, legalábbis én ezt egyáltalán nem tartanám fontosnak. Én azt gondolom, hogy azoktól kell vagy lehet elvárni, akiknek valóban szükségük van a nyelv ismeretére és használniuk kell a nyelvet a munkájuk során. Szóval például én azt egy problémának tartom, hogy az egyetemünkön működő büfében és étteremben nem beszélnek angolul az ott dolgozók, hiszen rengeteg a magyarul nem beszélő külföldi egyetemista, vendégoktató stb., ellenben mondjuk a vidéki kisvárosban ahol felnőttem semmi szükség nincsen angolul beszélő emberekre ebben a szférában, mert soha nem jár arra külföldi. Nyilván van előnye annak, ha az ember beszél valamilyen idegen nyelven, de azt gondolom, hogy ez mindenkinek a magánügye addig, amíg a munkájában, a feladataiban ez nem jelent hiányosságot.
2022. ápr. 5. 13:32
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
25: nyilván ez is igaz, hogy nem mindenkinek van rá szüksége. De pl az egyetemi büfébe is: az a tudás, ami oda kell legrosszabb esetben is pár hónap alatt felszedhető: köszönés, termékek nevei, számok és kb ennyi.
2022. ápr. 5. 13:42
 27/31 anonim ***** válasza:

"De akikről én beszélek, azok a mélyszegénységből érkezett háborús menekültek, akik nem beszélnek sem angolul, sem németül"

Viszont idegen nyelven ők is tudnak, hiszen beszélnek ukránul és oroszuk.

Neked mindkettő nagyon idegen.

2022. ápr. 7. 14:22
 28/31 A kérdező kommentje:

Nem az orosz-ukrán konfliktusból menekültekre célztam. De egyébként meg mindegy is, mert az ország, amiről beszéltem három nyelvű, a németetet (ez lehet a főnyev) a franciát, illetve az olaszt beszélik ott.

Mondjuk hallottam egyszer, hogy angol étterembe kerestek angolul beszélő embert, de arrafelé inkább a némettel lehet boldogulni.

2022. ápr. 7. 14:37
 29/31 A kérdező kommentje:
*németet
2022. ápr. 7. 14:38
 30/31 A kérdező kommentje:

Egyébként azokat az embereket, ha jól tudom, járatják nyelvtanfolyamra a svájciak, de ez most mindegy. Ez a téma OFF.

A topik eredetileg a magyarok nyelvtudásáról szólt.

2022. ápr. 7. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!