Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nagyon hülyeség, hogy 30...

Nagyon hülyeség, hogy 30 felett szeretnék még több idegennyelvet megtanulni?

Figyelt kérdés
Most vagyok 29 éves, egy német középfokúm lett meg az érettségi után. Most megyek angolból. Gyerekkoromban nem vettem a nyelveket komolyan, mert a szüleim erőltették. Én pedig megmakacsoltam magam, és nem tanultam. Pedig valójában szeretem a nyelveket. Szeretnék finnül mindenképp megtanulni. De amik érdekelnének meg a svéd, spanyol, holland, talán az észt, és az orosz. Vagy ehhez már túl öreg vagyok?

2022. márc. 22. 22:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

30 évesen kezdtem németül tanulni, itt a C2-ig jutottam el.

Én 60 évesen kezdtem angolul tanulni nulláról - németröl, mert az egyszerübb volt - , most van meg a C1-es vizsgám 5 év alatt. Egy éve kezdtem angolról az oroszt, de ezzel még eléggé az alapoknál vagyok.

Szóval még nem vagy lekésve, csak akarni kell, és nem kényszernek fogni fel.

2022. márc. 22. 22:38
 2/6 anonim válasza:
57%
2#Hajts rá avval az orosszal, hamarosan szükséged lesz rá... 😵
2022. márc. 22. 22:56
 3/6 anonim válasza:

Nem vagy öreg hozzá.

Mondjuk sokat számít a nyelvekre való fogékonyság is, mert nekem pl. eléggé pocsék. Annak ellenére, hogy 10 éven keresztül tanultam németül s 1 évet dolgoztam is kint(21 éves koromig), amint munkahelyet váltottam(Franciaország 21-26 éves koromig) a helyi nyelv, kiszorította a német tudásomat. Úgy 1 év után azon kaptam magam, hogy hiába értem a németet, már csak franciául tudtam válaszolni. Mondjuk ehhez részben szerintem hozzájárul a kultúra is. Sokszor figyeltem meg, hogy a franciák ha meg is értik és beszélik is a nyelvet, csak végső esetben használnak idegennyelvet válaszra(természetesen csak az utca embere, a recepción/ügyintéző irodákban, nem jellemző).

Aki képes egyszerre több nyelvet is észbentartani, szerintem lenyűgöző, szóval kár lenne hagynod a tehetséged. Most 28 vagy és arra törekszem, hogy minél jobban beszéljem a franciát, hamár rengeteg kapcsolatot alakítottam ki(kb a fél világról vannak ismerőseim, akik tolmácsolhatnak ha arra kerülne sor).

2022. márc. 23. 01:53
 4/6 anonim ***** válasza:
2-es: SZÜKSÉGEM nem lesz rá, mert nem MO-on élek :)
2022. márc. 23. 07:51
 5/6 anonim válasza:
4# Vicceltem! 😄 (ui. jó neked!)
2022. márc. 23. 10:26
 6/6 Metionin ***** válasza:
100%
Dehogy hülyeség! Tanulni sosem hülyeség, nyelvet meg pláne.
2022. márc. 23. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!