Hogyan kell kiejteni a "Cathedral" angol szót?
Figyelt kérdés
Több, mint tíz kiejtést találtam hozzá az interneten.
Leírnátok, fonetikusan ti hogyan mondátok?
2022. márc. 22. 14:45
3/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom azt kiolvasni.
2022. márc. 22. 15:16
4/19 A kérdező kommentje:
A dict.cc-t próbáltam, több, mint 10 kiejtés van fent.
Írja valaki fonetikusan hogyan ejti.
2022. márc. 22. 15:18
5/19 anonim válasza:
4: az a baj, hogy nem lehet magyar betűkkel kiírni, mert máshogyan ejtjük. Vagy ha leírom, hogy "keszídröl" (az sz egyértelműen pöszén ejtve), akkor olyan hunglish, azaz magyar akcentusos kiejtés lesz.
6/19 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem érdekel, ha magyar akcentusos kiejtése lesz, ugyanis nem az a cél, hogy megtanuljak amerikaiul, hanem az, hogy megtanuljak angolul. Én magyar származású vagyok, engem senki nem fog hibáztatni azért, mert nem beszélek úgy, mint egy amerikai/skót stb.
A cél az, hogy megértsük egymást az angol anyanyelvű partnerrel. A többi egyáltalán nem érdekel.
2022. márc. 22. 15:24
7/19 A kérdező kommentje:
Ja és köszi a választ.
2022. márc. 22. 15:30
8/19 anonim válasza:
#3 az ciki, nem tanultal iskolaban angolt? nekunk ott ezt is megtanitottak
9/19 A kérdező kommentje:
Ezt a szót nem. A church volt az, amit megtanítottak.
2022. márc. 22. 15:48
10/19 A kérdező kommentje:
Vagyis arra a furcsa szóra célozol, ami az #1-es kommentben van?
Nem. Nem tanították!
2022. márc. 22. 15:49
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!