Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem tudom elhinni, hogy...

Miért nem tudom elhinni, hogy meg lehet tanulni angolul, ha minden adott hozzá?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy megjegyzek több ezer szót, amikor már azt is nehezen tudom felidézni, amit a múlt héten tanultam.

Meg ott vannak a bonyolult nyelvtani szabályok is.

Pedig minden a rendelkezésemre áll, de nem megy, nem megy, nem megy.

Olyan érzésem van, hogy túl sok információ az agyamnak egy idegen nyelv, mintha nem bírná befogadni.

2022. márc. 20. 03:04
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Hát konkrétan 1 embert tudok aki így tanult volna meg angolul hogy leült és tanulta. Nekem az segített hogy pár év sulis tanulás után mikor éreztem hogy ez szarra se való találkoztam egy amerikai egyetemista csajjal aki pont a városban volt és azzal foglalkozott hogy angolul tanított embereket ami marha jó mivel nem tud magyarul rá vagy kegyszeritve a nyelvhasználatra (pici városba lakom szóval nem kell aggódni simán lehet bárhol azt mondta csomoan járják így a világot egyetem alatt) aztán 2honap után mikor tovább ment más országba online játékokkal stb tartottam karban majd középsuli vége felé és utána a koliban pedig sorozatokat néztem orrba szájba eredeti nyelven (ami jobbára angol volt ugye) most olyan szinten vagyok hogy a Technikum végén a színt felmérőben megírtam a C1-t úgy hogy bőven átmentem volna :D szóval nálam lustabb tanulni utaló embert nem fogsz találni sosem ültem le szavakat és nyelvtant tanulni mégis megy az angol csak kreatívan kell tanulni izgalmasan nem szorgalmasan :D
2022. márc. 20. 08:40
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Valószínű a hozzáállásoddal vagy a módszereddel van a baj. Nem vagy motivált, nem érdekel, nem látod hasznát, nem köt le/szórakoztat a tanulás.

Ha az ember olyannal foglalkozik, ami érdekli, amiben örömét leli, az ragad rá, mint a kosz. Te mintha ennek az ellentétes oldalán lennél.

2022. márc. 20. 09:37
 3/6 A kérdező kommentje:

Ez azért van, mert te úgy születtél, hogy tehetséged van a nyelvhez. Ezért van az, hogy a hozzád hasonló lusta emberek mindig eljutnak a felső fokú nyelvvizsgáig, míg a szorgalmas, tehetségtelen emberek soha nem fognak, mert hülyék hozzá.

Én például tanulhatok éjjel-nappal, soha nem lesz C1-es nyelvvizsgám, mert ahhoz buta vagyok

2022. márc. 20. 10:01
 4/6 anonim ***** válasza:
58%
De már megint nem érted a lényeget. Az első válaszoló is pont azt írta, hogy online játékok és sorozatok által tanulta meg a nyelvet. Tehát senki nem mondta, hogy éjjel-nappal kéne tanulni.
2022. márc. 20. 14:30
 5/6 A kérdező kommentje:

Én meg arról beszéltem, ő tehetséges ember. Én pl. buta vagyok ahhoz, hogy online játékokból tanuljam meg a nyelvet.

Neki semmit nem kellett csinálni.

Aki viszont buta, annak éjjel-nappal tanulni kell. De akkor se megy neki

2022. márc. 20. 15:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy, anyway?

Én 29 vagyok és eléggé küzdök. De nem adom fel.

Én az a fajta nyelvtanuló vagyok, aki nagyon megtudja tanulni a spéci nyelvtani szabályokat. Reported speech, passiv form, causative, questions tags, igeidők. Viszont nagyon küzdök, le vagyok ragadva egy bizonyos szinten (a passzív tudásom nem olyan rossz). Nehezen értem a mondatok emocionalis töltetét például. Sokszor elvesztem a fonalat.

A parom meg olyan mint az 1-es válaszoló. Játszott, sorozatot nézett és most tud angolul felső fokon. A nyelvtani hátérrel nem igazán van tisztában.

Nekem az a kulcsa a dolognak, hogy tényleg arra szánom az időt, ami VALÓJÁBAN érdekel. Neked is ezt tudom tanácsolni.

2022. márc. 20. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!