Miért nem tudom elhinni, hogy meg lehet tanulni angolul, ha minden adott hozzá?
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy megjegyzek több ezer szót, amikor már azt is nehezen tudom felidézni, amit a múlt héten tanultam.
Meg ott vannak a bonyolult nyelvtani szabályok is.
Pedig minden a rendelkezésemre áll, de nem megy, nem megy, nem megy.
Olyan érzésem van, hogy túl sok információ az agyamnak egy idegen nyelv, mintha nem bírná befogadni.
Valószínű a hozzáállásoddal vagy a módszereddel van a baj. Nem vagy motivált, nem érdekel, nem látod hasznát, nem köt le/szórakoztat a tanulás.
Ha az ember olyannal foglalkozik, ami érdekli, amiben örömét leli, az ragad rá, mint a kosz. Te mintha ennek az ellentétes oldalán lennél.
Ez azért van, mert te úgy születtél, hogy tehetséged van a nyelvhez. Ezért van az, hogy a hozzád hasonló lusta emberek mindig eljutnak a felső fokú nyelvvizsgáig, míg a szorgalmas, tehetségtelen emberek soha nem fognak, mert hülyék hozzá.
Én például tanulhatok éjjel-nappal, soha nem lesz C1-es nyelvvizsgám, mert ahhoz buta vagyok
Én meg arról beszéltem, ő tehetséges ember. Én pl. buta vagyok ahhoz, hogy online játékokból tanuljam meg a nyelvet.
Neki semmit nem kellett csinálni.
Aki viszont buta, annak éjjel-nappal tanulni kell. De akkor se megy neki
Hány éves vagy, anyway?
Én 29 vagyok és eléggé küzdök. De nem adom fel.
Én az a fajta nyelvtanuló vagyok, aki nagyon megtudja tanulni a spéci nyelvtani szabályokat. Reported speech, passiv form, causative, questions tags, igeidők. Viszont nagyon küzdök, le vagyok ragadva egy bizonyos szinten (a passzív tudásom nem olyan rossz). Nehezen értem a mondatok emocionalis töltetét például. Sokszor elvesztem a fonalat.
A parom meg olyan mint az 1-es válaszoló. Játszott, sorozatot nézett és most tud angolul felső fokon. A nyelvtani hátérrel nem igazán van tisztában.
Nekem az a kulcsa a dolognak, hogy tényleg arra szánom az időt, ami VALÓJÁBAN érdekel. Neked is ezt tudom tanácsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!