Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért tanítják azt, hogy...

Miért tanítják azt, hogy szövegkörnyezetben kell a szavakat tanulni, amikor az csak annak jó, aki már beszéli a nyelvet?

Figyelt kérdés

Hiába nézem a mondatot, ha nem tudom lefordítani. A mondatos szótanulás annak való, aki beszéli a nyelvet, tehát érti a mondat 80-90%-át. Aki nem érti, az nem fog csak ezzel a módszerrel előrébb jutni.

Én többféle stratégiát használok, a mondatos szótanulást is, de a mostani szintemmel csak azzal nem jutnék előre.

2022. márc. 13. 21:10
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
80%
Te miért képzelsz be magadnak mindenféle hülyeséget? De, általában másoknak is meg kell küzdeni a nyelvtudásért. Persze ha nem pocsékolják az időt, hanem összefüggéseikben tanulnak, nyilván kevesebb küzdelemmel fog járni. De nem azért, mert zseni lenne az ember, hanem mert hatékonyan tanul. Ugyanerre mindenki másnak is ott a lehetőség. Csak ugye egyesek úgy vannak vele, hogy inkább bemagolnak 4000 szót, mintsem hogy ténylegesen nekiálljanak nyelvet tanulni...
2022. márc. 15. 15:43
 42/44 A kérdező kommentje:
A moderátor kitörölte az eredeti #33-as kommentedet. Vagyis jól látom a dolgokat veled kapcsolatban. Innentől fogva egy szavadat sem hiszem.
2022. márc. 15. 15:44
 43/44 anonim ***** válasza:
74%
Nem is volt 33-as kommentem. Ha nem tűnt volna fel, jó páran kommenteltünk, jó páran megpróbáltuk elmondani, miért hülyeség amiket beszélsz.
2022. márc. 15. 15:49
 44/44 A kérdező kommentje:

Zárjuk le a vitát annyival, hogy tanulni fogok, és szerzek egy nyelvvizsgát. Oda fogok figyelni a szövegkörnyezetre, és arra is, hogy miként használunk egy szót.

Köszönöm az építő jellegű kommenteket. Többet nem fogok panaszkodni.

Béke. 🏳️

2022. márc. 15. 17:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!