Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért tanítják azt, hogy...

Miért tanítják azt, hogy szövegkörnyezetben kell a szavakat tanulni, amikor az csak annak jó, aki már beszéli a nyelvet?

Figyelt kérdés

Hiába nézem a mondatot, ha nem tudom lefordítani. A mondatos szótanulás annak való, aki beszéli a nyelvet, tehát érti a mondat 80-90%-át. Aki nem érti, az nem fog csak ezzel a módszerrel előrébb jutni.

Én többféle stratégiát használok, a mondatos szótanulást is, de a mostani szintemmel csak azzal nem jutnék előre.

2022. márc. 13. 21:10
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
64%

"Én, megyek, bolt, vásárol, kenyér. Később, jönni, haza."

Igen, ha neked lenne igazad, akkor a nyelvek nagyjából így néznének ki. Vagyis szépen megcáfoltad saját magad, köszi :)

2022. márc. 14. 13:34
 22/44 A kérdező kommentje:

Így is nézenek ki.

A nyelvtan másodlagos aki tudja a nyelvtant, de szavakat nem, az meg sem tud szólalni.

Gondolom, egy nyelvet nem beszélsz, szóval nem oktass engem, kösz.

2022. márc. 14. 13:38
 23/44 anonim ***** válasza:
70%

"Így is nézenek ki."

A te szinteden lehet. Nyelvvizsgában azért ne reménykedj :D

"Gondolom, egy nyelvet nem beszélsz, szóval nem oktass engem, kösz."

Éppenséggel három nyelven beszélek, de nyilván ezt is te foteltudósként mindenkinél jobban tudod. Sokat fogsz te még koppanni az életben, ezzel a hozzáállással...

2022. márc. 14. 13:41
 24/44 A kérdező kommentje:

Szerencséd volt, mert magas IQ-val születtél.

Egyébként te is úgy lennél, mint én.

2022. márc. 14. 13:42
 25/44 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezönek ez más a sokadik kérdése, hiába írják neki, nem hiszi el, hogy ha meg is tanul több ezer szót, meg pár nyelvtani táblázatot, attól még nem fog tudni angolul, sem írni, sem beszélni, sem szöveget megérteni.
2022. márc. 14. 18:15
 26/44 A kérdező kommentje:

Akkor írd le légyszíves 5 pontba, mi a francot kellene csinálnom.

2022. márc. 14. 18:22
 27/44 A kérdező kommentje:
Esküszöm az életemre, hogy nem fogok belekötni.
2022. márc. 14. 18:23
 28/44 A kérdező kommentje:
Az 1. pontot ismerem: szövegkörnyezetből tanuljak.
2022. márc. 14. 18:24
 29/44 anonim ***** válasza:
Végig kell tanulni egy normális nyelvkönyvkészletet, abban az olvasmányok a szövegkörnyezet, és a megértéshez benne van a kellő nyelvtan, a többire meg, kijelentő mondat, jelzők sorrendje, akármi, elég példa van. aztán középfoknál át lehet térni az egynyelvű szótárakra, és el kell kezdeni használni a nyelvet, mert ott már az átlag nyelvtanuló felismeri, mit nem tud, és utána tud nézni. Így megy ez már száz éve.
2022. márc. 14. 21:48
 30/44 A kérdező kommentje:
A nyelvkönyvek angolul vannak, így egyedül nem tudom átvenni.
2022. márc. 14. 22:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!