Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jól értem ennek az angol...

Jól értem ennek az angol szónak a kiejtését?

Figyelt kérdés

Whole. Ez a kiejtése, hogy "Hól"?

Nem kell ejteni a "W" betűt?

2022. márc. 3. 09:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
45%

nem kell ejteni, ahogy a write esetében sem ejted.

a könnyen gyorsan angolul weboldalon találsz kiejtési leckéket, írd be ott a keresőbe, h. kiejtés, kidobja pdf-ben, h. mely betűket hogy kell ejteni, pl. a w-t is.

2022. márc. 3. 09:56
 2/15 A kérdező kommentje:
A wrtite esetében sem? Nem tudtam.
2022. márc. 3. 09:57
 3/15 A kérdező kommentje:
De ha nem ejteni a "write" esetében a "w" betűt, akkor olyan lesz a kiejtés, mint a "right" szó esetében...
2022. márc. 3. 09:58
 4/15 anonim ***** válasza:
91%

"olyan lesz a kiejtés, mint a "right" szó esetében..."

Pontosan.

2022. márc. 3. 10:10
 5/15 A kérdező kommentje:

Akkor gondolom ez olyasmi jelenség, minta a magyar "nap" szó.

Az angolt fülnek a szövegkörnyezettől függ a jelentése.

2022. márc. 3. 10:24
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Whole-nál nem kell ejteni, a Write esetében kell, csak nem hangsúlyosan, éppen csak hallhatónak kell lennie.

Google Translate tud felolvasni, egész tűrhetően, ott hallgasd meg a kérdéses szavakat.

2022. márc. 3. 10:25
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2022. márc. 3. 10:29
 8/15 anonim ***** válasza:
14%
A "right"-nál egy raccsolós r-t ejtesz (normál szájtartással, kicsit a szájpadlásra visszahúzott nyelvvel), a wright-nál pedig csücsörítve ejted a raccsolós r-t. Bocsi, ha nem érthető teljesen, de van különbség.
2022. márc. 3. 10:30
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
8: Nincs különbség! A szó eleji R minden esetben ajakkerekítéses, akár van írásban W előtte, akár nincs. A r- és a wr- kezdetű szavak kezdőhangjának kiejtése évszázadokkal ezelőtt összeolvadt.
2022. márc. 3. 10:38
 10/15 anonim ***** válasza:
9: én angoloktól tanultam ezt... De lehet, hogy ők sem szabály szerint ejtették ki... :-D :-D
2022. márc. 3. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!