Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Be merjem vállalni a májusi...

Be merjem vállalni a májusi nyelvvizsgát? állítólag még így is beszámítják felvételi pontnak.

Figyelt kérdés

idézet az eduline oldaláról, 2022 január.

"Dr. Kiszely Zoltán, a BME Nyelvvizsgaközpont vezetője, hozzátéve: "az elmúlt években a BME Nyelvvizsgaközpontban még a májusi vizsgaidőszakban vizsgázók is megkapták a bizonyítványukat a felvételi határidő lezárultáig, és mindent megteszünk azért, hogy ez az idén is így legyen."

b2-re mennék, de nagyon nem hiszem, h. sikerül... nem tudom, hogy érdemes-e erőlködni vele.

elméletileg most lenne időm éjjel-nappal nyelvet tanulni, de még így is simán megbukhatok a májusi vizsgán.

2022. márc. 1. 17:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, teljesen világos a kérdésed, akik értetlenkednek, direkt szívóznak.

De hogy valaki a kérdésedre is válaszoljon: ha van időd 2 hónapot intenzíven tanulni, az akkor sem vész kárba, ha esetleg mégsem mered bevállalni a májusi vizsgát.

Szerintem ha esetleg nehezebben fogsz haladni, az a stressz miatt lesz, mert nagy rajtad a nyomás.

Ezt kéne kikapcsolni, bár nem fog sikerülni teljesen, de próbáld meg.

Napi 4 óránál többet szerintem nem fogsz tudni tanulni, az is épp elég megterhelő, vagyis ne csináld azt, hogy egész napod elússzon ezzel.

Célirányosan tanulj!

2022. márc. 1. 18:58
 12/15 anonim ***** válasza:
90%
kérdező, az a fő kérdésed, hogy bevállaljam a májusi nyelvvizsgát, állítólag még így is beszámítják. Ebből az jön le, hogy attól félsz, hogy nem biztos. A felkészüléssel kapcsolatban: milyen a mostani szinted? Nem mindegy, hogy a2-b1-es szinttel akarod hirtelen megváltani a világot, még nem vagy azon a szinten, de csak nagyon kicsi hiányzik, vagy csak önbizalmad nincs.
2022. márc. 1. 19:32
 13/15 anonim ***** válasza:
hát mivel egyből hisztirohamot kapsz, hogy a hülye kérdésre hülye választ adunk, megérdemelnéd, hogy rádumáljunk, hogy persze, igen, menj egyből felsőfokra, de őszinte leszek, azt se vagy képes kinyögni, hogy milyen szinten állsz, innen honnan tudjuk hogy lesz-e két hónap múlva középfokúd? (én amúgy arra szavaznék hogy nem, a nyelvvizsga részben intelligencia kérdése is)
2022. márc. 1. 22:48
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy próbáld meg! Akkor se dől össze a világ, ha nem sikerül. (Én már csak tudom...😏). Ha sikerül, tökjó, ha meg nem, akkor is szereztél tapasztalatot, és tanultad a nyelvet. Veszíteni nem fogsz vele, ez teljesen biztos. Ha bekerülsz a felsőoktatásba, jó eséllyel ott sem fog minden elsőre sikerülni.
2022. márc. 1. 22:50
 15/15 anonim ***** válasza:
70%

Én angol üzleti B2-re készülök. Szintén májusi nyelvvizsga a cél, szintén sok időm van mostanában (munkanélküli lettem). Adok pár tanácsot, németnél is működni fog.

Van jogsid?

Azért kérdezem, mert azt mondják, a forgalmi vizsgán csak át kell menni és utána tanul meg az ember igazából vezetni. Na, a nyelvvizsga hasonló történet. Meg kell tanulni tesztet kitölteni. Állítsd rá az agyad a kiszemelt vizsga megoldására. Majd ha sikerül, utána ráérsz proffessional lenni a nyelvből.

Amit Én teszek mindennap:

- Business english szókészlettel megírt cikkeket olvasok.

- Szótárazok, szavakat, kifejezéseket tanulok.

- Vlogokat, videókat, sorozatokat hallgatok/nézek a hallásértés miatt.

- Megtanulok e-mail, essayt, article-t stb. írni (mindegyiknek kicsit más a felépítése).

- Heti egyszer járok egy tanárhoz angolozni (sajnos elég elfoglalt, jó lenne a több alkalom).

- Számomra a beszéd része a legnehezebb. Próbálom erőltetni, de sokszor semmi nem jut eszembe az adott nyelven... Nehezen oldom fel a gátlásaimat, de eröltetni kell, különben felsülök a vizsgaszituációban..

- Van a kiszemelt nyelvvizsgának ingyenes felkészítő programja. A könyvüket megvettem, abból is sokat keszülök.

2022. márc. 2. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!