Be merjem vállalni a májusi nyelvvizsgát? állítólag még így is beszámítják felvételi pontnak.
idézet az eduline oldaláról, 2022 január.
"Dr. Kiszely Zoltán, a BME Nyelvvizsgaközpont vezetője, hozzátéve: "az elmúlt években a BME Nyelvvizsgaközpontban még a májusi vizsgaidőszakban vizsgázók is megkapták a bizonyítványukat a felvételi határidő lezárultáig, és mindent megteszünk azért, hogy ez az idén is így legyen."
b2-re mennék, de nagyon nem hiszem, h. sikerül... nem tudom, hogy érdemes-e erőlködni vele.
elméletileg most lenne időm éjjel-nappal nyelvet tanulni, de még így is simán megbukhatok a májusi vizsgán.
Kérdező, teljesen világos a kérdésed, akik értetlenkednek, direkt szívóznak.
De hogy valaki a kérdésedre is válaszoljon: ha van időd 2 hónapot intenzíven tanulni, az akkor sem vész kárba, ha esetleg mégsem mered bevállalni a májusi vizsgát.
Szerintem ha esetleg nehezebben fogsz haladni, az a stressz miatt lesz, mert nagy rajtad a nyomás.
Ezt kéne kikapcsolni, bár nem fog sikerülni teljesen, de próbáld meg.
Napi 4 óránál többet szerintem nem fogsz tudni tanulni, az is épp elég megterhelő, vagyis ne csináld azt, hogy egész napod elússzon ezzel.
Célirányosan tanulj!
Én angol üzleti B2-re készülök. Szintén májusi nyelvvizsga a cél, szintén sok időm van mostanában (munkanélküli lettem). Adok pár tanácsot, németnél is működni fog.
Van jogsid?
Azért kérdezem, mert azt mondják, a forgalmi vizsgán csak át kell menni és utána tanul meg az ember igazából vezetni. Na, a nyelvvizsga hasonló történet. Meg kell tanulni tesztet kitölteni. Állítsd rá az agyad a kiszemelt vizsga megoldására. Majd ha sikerül, utána ráérsz proffessional lenni a nyelvből.
Amit Én teszek mindennap:
- Business english szókészlettel megírt cikkeket olvasok.
- Szótárazok, szavakat, kifejezéseket tanulok.
- Vlogokat, videókat, sorozatokat hallgatok/nézek a hallásértés miatt.
- Megtanulok e-mail, essayt, article-t stb. írni (mindegyiknek kicsit más a felépítése).
- Heti egyszer járok egy tanárhoz angolozni (sajnos elég elfoglalt, jó lenne a több alkalom).
- Számomra a beszéd része a legnehezebb. Próbálom erőltetni, de sokszor semmi nem jut eszembe az adott nyelven... Nehezen oldom fel a gátlásaimat, de eröltetni kell, különben felsülök a vizsgaszituációban..
- Van a kiszemelt nyelvvizsgának ingyenes felkészítő programja. A könyvüket megvettem, abból is sokat keszülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!