Nem tudom el dönteni,mit tegyek?
Tehát nem soká kell választanom egy másik nyelvet is melyet iskolás éveim során fogok tanulni. Itt még nics gond; Csakhogy van az olasz amit egyrészről könnyebb lenne tanulni mert nagyon hasonlít a románra amit nagyrészben beszélek de ott a francia is ugyan is nagyon szeretnék tanulni de nem vagyok benne biztos. És a szüleim sem nagyon díajznák mert a nővérem is ezt a nyelvet "tanulta" de most egy szót sem tud.Persze tudják hogy nem ilyen vagyok de akkor is mindig a legrosszabbat feltételezik rólam. Egyébként az olaszt is szeretném de a franciát is.
Szerintetek mit tegyek ebben hallgassak a szüleimre vagy a saját döntésem szerint cselekedjek?
Köszi előre is a választ.
Ha az első tanult nyelved a román, akkor mindenképp angolul tanulj meg.
Hogyha már tudsz angolul, akkor az olaszt javaslom, mert számomra az jön le, hogy neked sokkal jobban tetszik mint a francia.
Ezt figyelembe véve valóban könnyebben megtanulnád, romántudással meg pláne.
francia, francia, francia!
erdélyi vagy? én is tanultam románt, nagyon jó belépő volt az olaszhoz és franciához is.
a francia bár kicsit nehezebb, mint az olasz, de többet is nyersz vele, mert az angol mellett a francia a másik olyan nyelv, amit a világ mind az 5 földrészén beszélnek.
románia tagja a frankofón nemzetközösségnek, vagyis ott igazán sok lehetőséged van feltornázni a franciatudásodat, szemben magyarországgal, ahol sokkal kevesebben beszélik.
az olasz ún. kis nyelvnek számít, amire felvételin pluszpontokat kapsz, azok a nagy nyelvek, angol, német, francia, spanyol... az olaszra nem mindenhol adnak, és kevesebb munkaalkalmat is jelent, míg a franciával szárnyalhat a karriered majd.
azért mert a nővéred béna vagy lusta volt, neked még mehet a francia, anyádékra ebben ne hallgass, egy olyan lehetőséget hagysz ki, amit később bánni fogsz.
ez nem zárja ki, h. majd olaszul is megtanulj.
Huh bocsi elfelejtettem írni
Nem tanultam a románt csak a szüleim beszélték és én is meg jegyeztem az alapjaratot
Az angolt az viszont 6 éves korom óta tanulom már van alapfokum
De köszönöm szépen mindenkinek ugy döntöttem az olaszt választom, és majd a későbbiekben talán a francia, de addig bármi változhat ;)
-5 olvasd el a kommenteket
-6 értem mire célzol
-7 ez nem mindig lehet így
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!