Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen hasznos, bevált nyelvta...

Milyen hasznos, bevált nyelvtanulási módszereitek vannak?

Figyelt kérdés
Tippeket szeretnék szótanulásra :)
2022. febr. 4. 05:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szótanulást semmiképpen nem szabad szótanulásként végezni. Az efféle asszociatív magolás által "megtanult" szavak ugyanis gyorsan elfelejtődnek és nem válnak az aktív szókincs részévé.

Szavakat csak szövegkörnyezetbe ágyazottan szabad tanulni. A szöveget magát, egészében, viszont érdemes lehet megjegyezni. Ezenkívül a szövegben található új szavakkal is jó ötlet új mondatokat alkotni.

2022. febr. 4. 06:42
 2/4 anonim ***** válasza:
14%

Elsőnek olvasd vissza az ilyen jellegű kérdéseket a gyakorin.

Az első hozzászóló módszere, válasza is ott van közötte + egyéb más is.

Aztán, ha azok a módszerek sem jók, akkor gyere vissza.

2022. febr. 4. 07:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
ha b1-b2 szinten vagy olvass rengeteget kb ennyi a nyitja, ez alatt én csak a magolást javaslom, pl kikeresel egy témát/keresel valami munkafüzetet/tankönyvet és az alapján mész pl testrészek, stb
2022. febr. 4. 10:16
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A youtube-on vannak fent kifejezetten nyelvtanulóknak szóló podcastok, különféle szinten. Kezdő, középfiú, felsőfokú. Keress a szintednek megfelelő videókat, ezeket általában feliratozni is lehet. Az élő beszéd értése ebben a formában nagyon hatékonyan fejleszthető, valamint a passzív szókincs könnyebben aktivizálódik. Szófordulatokat tudsz így megtanulni, akár olyan nyelvtani szerkezeteket is, amelyeket előtte nem tanultál. Aztán jegyzeteld le a főbb mondanivalót, és utána meséld el az adott idegen nyelven a plüssmacidnak. Sokszor az a kifogás, hogy nincs kivel beszélgetni. Nyugodtan beszélj hangosan magadban. Én külföldön tanultam a nyelvet, és igazából hiába volt beszélgetőpartner, soha senki nem javította ki a hibáimat, és mégis fejlődtem. Szóval nem kell feltétlenül beszélgetőpartner, saját magaddal is megbeszélheted a dolgokat. Én így szoktam, és elég hatékony, bár a férjem mindig skizofrénnek néz.
2022. febr. 4. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!