Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Velem van baj vagy ennek a...

Velem van baj vagy ennek a dalnak nehéz a szövegértése?

Figyelt kérdés

Miután elolvastam a dalszöveget, közben hallgatva egy fokkal jobb volt, de előtte konkrétan csak néhány szót kaptam el, konkrétan semmit sem értettem.

https://www.youtube.com/watch?v=zj4iQItsJSY

Nektek is nehézkes vagy az én hallás utáni szövegértésem nem túl jó?

2022. febr. 1. 21:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Vannak egyes dalok, amiknek a szövegét az anyanyelvi angolok sem értik meg, csak ha utánanéznek. Simán előfordulhat magyarban is, és minden más nyelven.
2022. febr. 1. 23:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs a hallásoddal. Elég elvont szövege van a dalnak, szavak szintjén megérteni, mechanikusan lefordítani egy dolog, de hogy mire gondolt a költő, azt naphosszat lehetne fejtegetni
2022. febr. 2. 10:12
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Sosem voltam kimagaslóan jó angolos, de azért rossz sem, a B2 szint megvan, mégis kicsit furcsa volt, hogy szövegolvasás nélkül tényleg csak szavakat kaptam el. Persze utána elolvastam és a jelentéseket értem, de csak hallgatás után már most csak azért értem, hogy mikor mit mond, mert többször átolvastam.

Kicsit megijedtem, de örülök, hogy nem csak nálam van így.

2022. febr. 2. 10:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát nem mondom, hogy értem a szöveget, pedig szinte soha nincs gond a hallás utáni szövegértésemmel. Még 1-1 szót, esetleg mondatok kiveszek belőle, de ez nem anyanyelvűként borzasztó.
2022. febr. 3. 03:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!