Hogy kell kiejteni a death szót?
Figyelt kérdés
2010. szept. 9. 17:57
3/10 anonim válasza:
Én deth-nek ejtem. Kicsit sz-esítem a végét, mint mikor a think-et ejteném ki.
4/10 anonim válasza:
Azt úgy ejtik, hogy [deþ], a végén "th"-val, NEM "sz"-szel, "t"-vel, "f"-fel meg ilyenekkel, hanem "TH"-val. A th/þ/θ vagy ki hogy írja az a hang, ami a THink szó elején van.
második
5/10 A kérdező kommentje:
köszi
miért ejtik sokan dít-nek?
2010. szept. 9. 18:12
6/10 anonim válasza:
többségben az -ea-t i-nek szokták ejteni (pl. lead, sea), de vannak kivételek, mint a death, bear
7/10 anonim válasza:
"miért ejtik sokan dít-nek?"
Mert baromi jól tudnak angolul :)
8/10 anonim válasza:
Pont, ahogy az utolsó mondja ;D
második
9/10 anonim válasza:
Akcentusfüggő. Az UK angolok általában "th"-val ejtik, a dél USÁban "sz"-el, az észak USA és Kanada rendszerint "th"-t használ, az "Aussik" meg gyakran "f"-et.
10/10 anonim válasza:
Az Aussie-k sem ejtik f-el, mert akkor deaf lenne, suket. TH, az egesz vilagon, csak a nem angol anyanyelvuek ejtik, f-nek, d-nek, sz-nek, meg ahogy eppen sikerul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!