Hogy kell kiejteni, hogy death?
Én emeltes angol tagozatra járok, de ilyeneket hallok nap mint nap az osztálytársaimtól:
szink (think)
iméjdsz (image)
reszorsz (resource)
Természetesen nekik a hangsúly minden szóban elől van. Minden angol hangra sikerült magyar megfelelőt kreálniuk.
Földrajzi neveket ugyanúgy mondják mint magyarul, semmit nem erőlködnek. Minden vonzatot a magyar nyelv alapján képeznek.
Tisztelet a kivételnek, de a magyarok csak írásban akarnak angolul tudni.
Nem szolnoki vagy véletlen és nem egy csoportba járunk?:)))
A földrajzi nevekkel viszont én is így vagyok, sőt, én néha még magyarban is akaratlanul angolosan/oroszosan/akárhogyan mondom őket: múltkor Moszkvából "mäszkvá", Krakkóból meg "kräkuf" lett sikeresen. Ez persze a másik véglet, de valljuk be, magyarajkúnak tényleg nagyon hülyén hangzik egy "búdöpeszt" vagy egy "dibreszön". (Utóbbit így mondják egyáltalán?)
Nem, Dunántúli vagyok. Úgy látszik ez mindenhol így van :)
Nekem igazából mindegy, hogy hogyan mondják; de zavar, hogy egy haladó, heti ötórás csoportban itt tartunk 11.-ben is. Igazából nekik a jegy kell, magolnak. A Headway tesztek meg viszonylag könnyűek, mert az új megtanulandó szavakat is mindig csak ki kell válogatni, nem kell megtanulni őket. A TZ-re megkapják a jegyet, 5-ös meg van, kész. Középfokú nyelvvizsga az eszme...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!