Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » B2 szintet angolból így mikor...

B2 szintet angolból így mikor érhetem el?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta tanulok angolt, de időt sosem fektetten bele eléggé. Szeretnék egy B2 nyelvvizsgát tenni. Anno 3 éve az érettségi emelt angolom 50% lett. Azt vettem észre, hogy a listening egész jól megy, viszont a szövegértésnél rengeteg szót nem ismerek, habár a szöveget átfogóan értem a részleteket már nem. Elkezdtem b2 szintű szövegeket olvasni azokat kiszótárazni, megtanulni. Emellett angolul sorozatokat nézni. Mennyi idő alatt lehetséges napi 2 óra tanulással kb a nyelvvizsga? Tudom nem lehet pontosan megmondani, de mégis pár hónap, fél év vagy 1 évnél is több?

2022. jan. 7. 18:47
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Az emelt(!) érettségi óta, három éve, naponta két órát olvasol és tanulsz angolul?

Ez alapján már rég megvan.

De hát miért nem csinálsz még egy szintfelmérést? Így látatlanban hogyan mondjuk meg, hogy milyen szinten állsz?

2022. jan. 8. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!