Eszperantó nyelvvizsgára a nulláról 8 hét alatt fel lehet készülni, úgy, hogy angolból van B2-es nyelvvizsgám és tanultam franciát is?
Tudnod kell, hogy az eszperantó a logikus nyelvtana miatt valóban SOKKAL gyorsabban tanulható mint a nemzeti nyelvek, de ez is egy rendes, élő nyelv, és magától ez sem megy az ember fejébe, ezt is be kell gyakorolni...! – Ezt sokan nem fogják fel, és ezért van az, hogy 10 vizsgázóból 6 megbukik a nyelvvizsgán...
Mind e mellett a kihívás megoldható, ha rá tudod venni magad arra, hogy MINDEN nap rászánj a tanulásra legalább 3 órát... - Ez egy iszonyúan nehéz feltétel, és csak kevesen tudják betartani.
Az eszperantó középfok eléréséhez átlagosan kb 200 tanulási óra szükséges + külső tanári segítség. (A hátralévő 60 nap * 3 ó = 180) - Reális megoldás esetleg az lehet, ha kihasználod a www.eszperanto.hu oldalon az egyéni internetes tanfolyam interaktív gyakorlási lehetőségeit, és a végén egy magántanárral gyakorolod a beszédet, a szövegértést és a labort.
Az angol és francia nyelvismerteted megkönnyítik a dolgot, de ne felejtsd el, hogy a szavakat itt is meg kell tanulni és be kell őket gyakorolni..!
Ha belevágsz a tanulásba, az esetleges vizsgán túl egy különleges világba csöppensz bele, hiszen az eszperantó nyelvet beszélők egy nagy nemzetközi közösséget alkotnak, nagyon sok érdekes lehetőséggel, különlges élményekkel! - Érdemes megtanulni eszperantóul...!
Én is számolgattam vele, mert féltem, hogy nem fognak felvenni 1 nyelvvizsga 1 emelt kombóval.
Ami pénzt és energiát ráfordítanál azt fektetheted inkább az érettségire készülésre, az fontosabb.
Én is inkább matektanárhoz jártam, fel is vettek bőven az elsőnek megjelölt szakomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!