Valoban csak 2-4% lenne a 8. Het után a vetélések aránya?
Ahol téma a vetélés, ott nyilván azok fognak kommentelni, akik átélték.
Nekem kétszer is volt a két gyerkőc közt.
A dokim szerint a 12. hétig a magzatok 1/4-ede elhal.
Szerintem ez elég nagy arány. A 12 héten belül ő nem tett különbséget, sőt. Azt mondta amikor az anya hormonháztartásáról átáll a magzat gyakorlatilag a "saját ellátására", az a legérzékenyebb időszak, ez pedig valahol a 10-13.hét környékén történik meg.
Egyébként nyilván ha egy terhesség rendben megy, annak kevésbé van hír, avagy kérdés értéke akár itt. Nyilván nagyobb arányban találni itt vetélős kommenteket, vagy kérdéseket, mint a való életben belebotlani. Főleg, hogy itt beszélünk róla. A valóságban nem szoktuk megkérdezni egy várandós kismamától, hogy hány vetélése volt a babájuk előtt. Ő pedig örül, ha feldolgozza, nem beszél róla.
Nekem azt mondta a dokim, hogy onnantól számítva 2%, hogy van szívhang. Mert az, hogy a terhességek 1/4-e elhal, annak a legnagyobb része kémiai terhesség, és még a szívhangig sem jut el a dolog.
Szívhang után az esély lecsökken 2%-ra és ez gyakorlatilag a terhesség végéig ennyi marad. Nyilván az ilyen helyeken többnyire azok írnak, akinek volt, ebből nem lehet semmit leszűrni.
Nekem is nagyon rémisztőek az itt olvasott arányok, de szerintem a
legtöbb kérdésnél ugyan az a pár ember válaszolgat. Nekem is van kedvenc kategóriám ahol szeretek válaszolgatni nagyjából sablonosan a hasonló kérdésekre. Szóval szinte biztos vagyok benne, hogy 5 kérdés alatt 5x5 vetéléses válasz az nem 25 külön nőtől érkezik, csak mindig ugyan attól az 5-6-tól.
Ellenben ismerősi körből is hallok nagy ritkán, de ott azt figyeltem meg, hogy vagy olyanoknál akik 3 éven belül próbálnak megszülni 3 gyereket és akkor a harmadik vetélés, vagy ahol utána rövid időn belül valami súlyos betegséget diagnosztizálnak anyukánál pl rák, vagy ahol élből apukánál van valami defekt.
Nem tudom azt állítani, hogy emiatt, mert mindig mindenhol azt mondják, hogy nincs oka, életképtelen lett volna, kromoszóma hiba… de az én környezetemben valahogy mégis mintha ezek összefüggenének.
Nézd, kérdező! Én én szoktam nézegetni, amikor picit meg akarom nyugtatni magam. Ez nagy átlagból számol és napról napra lehet követni, hogy épp hol tartasz. Gondolj arra, hogy sokkal valószínűbb, hogy nem lesz gond, mint hogy lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!