Hogyan foglaljam mondatokba az angol szavakat?
6: Miért ne használnák a Past Perfect-et? Anélkül nehéz feltételes múltat kifejezni if-es tagmondatban, pl.
If they had known...
If they had been studying...
Mert élő szóban hol használsz "HA" kifejezést? Mert én magyarul is csak akkor szoktam, ha írok valamit, vagy valami történetet akarok elmesélni. Egyébként nem állok neki, "HA"-kal dobálózni, mert ugye ha a kutya nem szarna, akkor kipukkadna. Sokkal előbb fogja egy angol a continuous szerkezetet használni, mint a had been studyinget.
"Butaságokat beszélsz, mert egy frusztrált, sértődött senkiházi vagy. A substitute-ot élő beszédben csak sportban használják, sehol máshol."
Még magyarul sem megy az olvasás. Én pont a könnyed olvasmányokra hivatkoztam, hogy azért az az élet része még sokaknál. :D
Ilyen frusztrált meg sértődött, meg senkiházi, ezek nem tudnak a beszélgetésünkben alappal bírni, hiszen nem tudod miből levonni a következtetést. :D De hogy te az igénytelenség prófétája vagy, az meg hozzászólásodból látszik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!