Szerintetek egyedül otthonról is meg lehet tanulni angolul? L
Én anno kb. 1 évet tanultam tanárnál, utána önállóan tanultam meg a nyelv hátralevő, nagy részét. Az az egy év mindenképpen kellett például a kiejtés megismeréséhez. Utána a Báti-Véges-féle nyelvkönyvből tanultam és értettem meg a nyelvtant. Mindenképpen fontos, hogy a kiejtést is megtanuld, az említett könyvben benne van a szavak fonetikai átírása, ami elengedhetetlen. Feladatok is vannak a könyvben bőven, hozzájuk megoldókulcs. Ha valamit mégsem értesz, megkérdezheted pl. itt, vagy Facebookon is vannak angolos csoportok. Nyilván ez a Báti-Véges-könyv kissé elavult, pár dolgot nem úgy mondanak a mai angolban, kapásból a shall használata a will helyett ilyen. De más hasonló könyvről nem tudok. Van ennek a könyvnek újabb kiadása, de sajnos az elavult dolgokat nem javították ki benne.
Persze ez csak arra jó, hogy főleg írásban tanuld meg a nyelvet, a szóbeli részhez már más is kell.
Érdemes lehet azért youtube videókat is nézni, leginkább angol anyanyelvűekét. Vannak videók, ahol szavakat tanítanak, például egy adott témakör szavait (pl. a számokat, hónapokat), ki is írják, és el is mondják. Nyilván a szótanulás nem egyenlő a nyelvtanulással, de ezzel is tudod szokni a kiejtést és látod, mit hogyan ejtenek ki.
A Duolingo tényleg nem sokra elég, de pár dolgot azért megtanulhatsz belőle, a semminél jobb.
Ha már tudsz németül, az segítség lehet. Sok ismerős szó lesz, és a mondatok megalkotásában is segíthetnek az ilyen ismereteid. (Ha pl. esetleg németből eljutottál a szenvedő szerkezetig, akkor annak megértését sem kell a nulláról kezdeni, ha majd angolból ott fogsz tartani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!