Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek egyedül otthonról...

Szerintetek egyedül otthonról is meg lehet tanulni angolul? L

Figyelt kérdés
Meg akarok tanulni angolul (12 évig németet tanultam, de jobban érdekel az angol), de jelenleg nincs ilyen tanfolyam a városomban, így arra gondoltam itthon kezdeném el. Meddig juthatok vele? Meg tudnám egyedül is tanulni ezt a nyelvet? Aki iskolán kívül tanult meg egy nyelvet, hogy sikerült?

2021. dec. 21. 20:12
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem mondjuk inkább ott kellene kezdeni, hogy tanultál-e már angolul vagy teljesen a nulláról kezded? Egy kezdőnek például biztos nem ajánlanám, hogy olvasson…
2021. dec. 22. 11:16
 12/27 anonim ***** válasza:
56%
Persze. Olvass, nézz filmeket, tanulj szavakat, beszélgess angol anyanyelvűekkel pl. a Tandem alkalmazáson.
2021. dec. 22. 12:23
 13/27 anonim ***** válasza:
65%
Kommunikációképes szintig el lehet jutni vele, ha jól és rendszeresen csinálod.
2021. dec. 22. 13:37
 14/27 anonim ***** válasza:
82%
Természetesen autodidakta módon is meg lehet tanulni angolul.(Volt rá példa,hogy egy 11 éves kislány a Cartoon Network-ról tanulta meg a nyelvet.)Az önálló nyelvtanuláshoz csak megfelelő könyvek,szótárak és hanganyagok szükségesek.S természetesen sok gyakorlás is kell hozzá.
2021. dec. 22. 17:06
 15/27 A kérdező kommentje:
Igazából nagy k-popper vagyok, és nézek videókat a kedvenc bandámról, amik angol felirattal vannak. Amiket éppen nem tudok, azt lefordítom google fordítóval 😅 de beszélgetni nem tudok angolul.
2021. dec. 22. 18:54
 16/27 A kérdező kommentje:
Angol utána pedig koreaiul szeretnék megtanulni :)
2021. dec. 22. 18:55
 17/27 anonim ***** válasza:
50%
Meg, 10 éve egy Last of Us végigjátszással egész jól belejöttem. Csak macerás volt, mert minden ismeretlen szót lefordítgattam. Igyekezz beszflni és írni is.
2021. dec. 23. 14:46
 18/27 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet, mert ha magántanárhoz jársz, az oroszlán része a tanulásnak akkor is rád fog hárulni.
2021. dec. 23. 14:51
 19/27 webnyelv ***** válasza:
100%

Én anno kb. 1 évet tanultam tanárnál, utána önállóan tanultam meg a nyelv hátralevő, nagy részét. Az az egy év mindenképpen kellett például a kiejtés megismeréséhez. Utána a Báti-Véges-féle nyelvkönyvből tanultam és értettem meg a nyelvtant. Mindenképpen fontos, hogy a kiejtést is megtanuld, az említett könyvben benne van a szavak fonetikai átírása, ami elengedhetetlen. Feladatok is vannak a könyvben bőven, hozzájuk megoldókulcs. Ha valamit mégsem értesz, megkérdezheted pl. itt, vagy Facebookon is vannak angolos csoportok. Nyilván ez a Báti-Véges-könyv kissé elavult, pár dolgot nem úgy mondanak a mai angolban, kapásból a shall használata a will helyett ilyen. De más hasonló könyvről nem tudok. Van ennek a könyvnek újabb kiadása, de sajnos az elavult dolgokat nem javították ki benne.

Persze ez csak arra jó, hogy főleg írásban tanuld meg a nyelvet, a szóbeli részhez már más is kell.

Érdemes lehet azért youtube videókat is nézni, leginkább angol anyanyelvűekét. Vannak videók, ahol szavakat tanítanak, például egy adott témakör szavait (pl. a számokat, hónapokat), ki is írják, és el is mondják. Nyilván a szótanulás nem egyenlő a nyelvtanulással, de ezzel is tudod szokni a kiejtést és látod, mit hogyan ejtenek ki.

A Duolingo tényleg nem sokra elég, de pár dolgot azért megtanulhatsz belőle, a semminél jobb.

Ha már tudsz németül, az segítség lehet. Sok ismerős szó lesz, és a mondatok megalkotásában is segíthetnek az ilyen ismereteid. (Ha pl. esetleg németből eljutottál a szenvedő szerkezetig, akkor annak megértését sem kell a nulláról kezdeni, ha majd angolból ott fogsz tartani.)

2021. dec. 26. 11:49
 20/27 anonim ***** válasza:
Nézzél/hallgass filmeket, zenét felirattal. Fejlődésben ez segít a legtöbbet, de kell egy alap. Ha nincs caption-ös tv-d, keress ilyeneket a youtube-on. Ha már kicsit jobban megy, mehetnek a napi hírek is ugyanígy.
2021. dec. 27. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!