Szeretnék a közeljövőben osztályozó vizsgát tenni. Ez hogyan működik? Kinek szóljak a tanári karból?
9-es vagyok, és mivel már egész jól tudok angolul, plusz itthon is tudok tanulni, szeretném "kihúzni" magam az órák alól. Eddig úgy tudtam ez úgy működik: Felsőfokú nyelvvizsga, és nem kell bejárni órákra. De ahogy újonnan megtudtam osztályozó vizsga kell. Ha jól tudom, akkor hányassal kell átmenni, ahhoz, hogy ne kelljen bejárnom? Vagy ha más vizsgával tudok csak kikerülni az órákról, akkor az mi? Nyelvvizsga, előrehozott érettségi?
Sürgős, egyértelmű, értelmes válaszokat kérek! Előre is köszönöm! Ha nem voltam érthető, tájékoztassatok!
kérvényezni kell az igazgatótól általában
de szólj az osztályfőnöknek meg a szaktanárodnak
ők majd megmondják, h mi a teendő
mellesleg bármikor tehetsz előrehozott érettségit, bármilyen tárgyból, ha annak teljesítetted a középiskolai követelményeit, vagyis rendelkezel év végi osztályzattal (utolsó évi osztályzattal, tehát angolból pl. 9., 10., 11. és 12.-es oszt. vizsgát kell tenned)
aztán mehetsz érettségizni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!