Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő megtanulni (újra)...

Mennyi idő megtanulni (újra) egy a1-es szinten németül?

Figyelt kérdés

Leírom a storyt röviden: elegem van abból, hogy a fizetésemből alig élek meg. CNC területen dolgozom, viszont így is keveset keresek, pedig már 4 éve a szakmában dolgozom. Most is el vagyok maradva egy havi számlákkal, és amit kapok karácsonyi "prémium" az erre fog elmenni. Szóval nekem ebből elegem van, ebből az állandó stresszből ami az anyagiak miatt van. Gondolom nem kell tovább ragozni. Szóval döntöttem: el akarok innét menni. Benne vagyok 1-2 CNC-s csoportban fb-n, és látom, hogy 15-17 eurós nettó órabérekért veszik fel az embereket. A gond az, hogy nem nagyon tudok németül. Mindenhol legalább A1-es nyelvtudást kérnek, plusz műhelyszintű nyelvtudást.

Én az iskolában tanultam németül, sőt, 3-masra érettségiztem is belőle középfokon. De ez már 4,5 éve volt, azóta közel teljesen elfelejtettem.

Mennyi idő szerintetek újra megtanulni egy A1-es szinten? Még néhány régi könyvem is meg van. Szerintem akár még önnállóan is menne a tanulás.

Napi átlag 2 órát tudnék foglalkozni a nyelvvel hétköznap, hétvégente nem nagyon.

Sajnos ennyi szabadidőm van.

2021. dec. 2. 20:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Minthogy csak felelevenitened kell, szerintem 1 honap alatt megvan.
2021. dec. 2. 21:20
 2/9 anonim ***** válasza:

a1 azért nagyon kevés a külföldi boldoguláshoz.

az épp az alapfok, ügyeket sem tudsz intézni v. kapcsolatot létesíteni.

ajánlok 2 könyvet, könyvtárban megleled, legalább erre nem kell pénzt kiadnod.

maklári tamás német nyelvtani abc

erwin tschirner német szókincs

sztem ha ezt beseggeled, már középfok környéki tudásod lesz, és hidd el, kellene fog annyi a boldoguláshoz, mert úgy veszem ki, h. hosszabb távon maradnál kinn.

az meg a1-el bajos lesz...

2021. dec. 2. 21:30
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, én is arra gondoltam, de munkához csak a1-et kérnek.

És az mennyi idő szerinted?

2021. dec. 2. 22:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Esetleg meg lehet próbálni a nyugati hatàrszélet is, napi dolgokat ott tudod intézni magyarul is, közelebb vannak a barátok/csalàd, ès munkahelyen elég a szakmai németre koncentrálnod.
2021. dec. 3. 08:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezen ne aggódj. 2-3 nap. Az nagyon kezdetleges nyelvismeret, simán menni fog.
2021. dec. 5. 01:30
 6/9 anonim ***** válasza:
A seggelést nem javaslom. Csak elveszi a kedved az egésztől. Németnél főleg szeretik erőltetni a bonyolult nyelvtani egyeztetések miatt, de szerintem ez teljes időpazarlás. Én hasonló okokból kifolyólag kezdtem év elején németet tanulni teljesen nulláról heti 1 órában, mostanra jutottam oda, hogy fel mertem hívni egy német anyanyelvű HR-est. Nagyon rendes volt, lassan, tagoltan beszélt az elején, aztán pár perc múlva azt vettem észre, hogy konkrétan folyékonyan röhögcsélek vele mindenféle munkavállalással kapcsolatos témán, nehézségeken, covid helyzeten stb. B1 minősítést kaptam tőle a nyelvi szintemre. Seggelés, magolás nélkül itthonról 1 év alatt nekem ez sikerült. Arra koncentrálj, mit akarsz elmondani magadról, és mit szeretnél megtudni, ami konkrét infó. Témakörökhöz kapcsolódó szószedeteket szerezz be, ha tudsz, és a szakmádhoz kapcsolódó szavakat, kifejezéseket tanuld meg úgy, hogy akkor is el tudd mondani hangosan, ha álmodból keltenek. Sose magolj nyelvtant. Az majd jön magától úgyis :)
2021. dec. 5. 01:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Pár hónap.
2021. dec. 7. 07:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Könyvből egyik nyelvet sem lehet megtanulni. Hallgass mellette sok Easy Germant!
2021. dec. 10. 19:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előző válaszadóhoz. Az Easy German nagyon jó. A Deutsch lernen durch Hören youtube csatorna is szuper. Duolingo is hasznos lehet alapozásnak.
2021. dec. 11. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!