Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megéri franciául tanulni?...

Megéri franciául tanulni? Mennyire nehéz? Mennyire hasznos?

Figyelt kérdés
Német és angol középfokúm van.
2021. nov. 21. 15:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

nem nehéz, az egy káros mítosz, h. rettenetesen nehéz.

én is tanulok franciául, a kiejtése következetesebb, mint az angolé, a nyelvtanja nem nehezebb, mint a németé.nem is kérdés, h. megéri.

erwin tschirner: francia szókincs

vida enikő nyelvtankönyvei

karakai imre: francia nyelvtan magyaroknak

indulásnak ezekből tudsz tanulni.

2021. nov. 21. 16:09
 2/2 anonim ***** válasza:
67%

egyeshez hozzátenném, hogy nekem ugyanígy német-angol-francia hármasban a kiejtés pl sokkal nehezebb volt angolban, a francia hangkészlete sokkal közelebb áll a magyarhoz.

szerintem nagyon szép és érdekes nyelv, mondjuk nekem külön franciaország-belgium is nagy szerelem, hasznosság nélkül is tanulnám. de a francia momentán az eu második legnagyobb országának a nyelve, ezenkívül beszélik kanadában, középamerikában, afrika legnagyobb részén, használják a diplomáciában, a szállítmányozásban, a turizmusban, gasztronómiában, textiliparban, és a tesóm szerint a reáltudományoknak is fontos nyelve (de ezekhez magyarul sem értek, tehát ezt csak elhiszem neki). tehát ja, valamire csak lehet használni is.

2021. nov. 21. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!