C1 origó szóbeli nyelvvizsga tippek?
három nap múlva megyek és már gondolkodtam hogy inkább el sem megyek mert nagyon félek tőle, nagyon nem az erősségem idegenekkel beszélgetni főleg nem angolul
Esetleg bármi tipp aki már volt, hogy mire készüljek, hogy viselkedjek és hogy tudok több pontot elérni?:)
Már középfokúm van egy jó két éve.
Semmiképp ne hagyd ki, ilyenkor természetes, hogy az ember fél/izgul.
Próbáld meg úgy felfogni, hogy egy ismerőssel/baráttal lesz egy kötetlen beszélgetésed, ami azért egy picit komolyabb hangvételű. Mármint, szlenget és rövidítéseket ne használj (csak, ha baráti a szitu) és próbálj árnyaltan, de mégsem nyakatekert módon válaszolni. Ha esetleg beszéd közben kihallasz magadtól egy nyelvtani hibát, ne ess kétségbe, kijavítod és minden megy tovább. Próbálj a lehető legfolyékonyabban beszélni, és ne a vizsgáztatók beszéljenek többet. Merd kifejteni a véleményed, gondolataid.
Még gimiben mondták a tanáraim, hogy a vizsgáztatók szeretik a kötőszavakat, valamint a "felvezető részeket" a mondatoknál. Nekem közepen és felsőn is értékelték az asztal másik végén ülők (bólogattak, és volt, hogy fel is csillant a szemük), de olyanról is hallottam, hogy valaki csak felesleges időhúzó-rizsaként könyveli el- ez nem tudom mennyire igaz.
Itt igazából nagyon jól összefoglalták, amiket még mondani szerettem volna.
A vizsgához pedig sok sikert kívánok, és hidd el, minden rendben lesz és sikerülni fog:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!