Kinek mi a személyes véleménye, tapasztalata az origo német középfokú nyelvvizsgáról? Mennyire nehéz? Illetve mit ajánlanátok, hogyan lehet viszonylag hamar, könnyen felkészülni rá? Tippek, szakirodalmak is érdekelnek. Főként a szóbelitől tartok.
Szerintem ne Origora menj. Valassz inkabb egy nivosabb, esetleg nemzetkozileg elismert vizsgat. A kesobbiekben (kitudja mit hoz az eleted) sokkal jobban jarsz vele.
Sok sikert!:)
Telc, ÖSD - ezok akkredikáltak.
Amúgy nem nehéz, nekem elsőre meglett 95%-on :D, csak előtte sokat kell beszélni németekkel pl :)
Szia, én az augusztusi német középfokú nyelvvizsgán voltam.
Ami nekem a legtöbbet segített az ez a könyv volt : [link]
minden írásbeli feladattípus benne van. Nagyon hasznos! Hallásértésre a FülSzöveg nevű könyvből gyakoroltam és sok német videót néztem YouTube-on. Pl. Easy German
Szóbelire pedig átnéztem a tételeket, összeszedtem a tételekhez kulcsszavakat és megnéztem, hogy abban a témában mikről lehetne beszélni? és nagyon sokat beszéltem magamban :D (sajnos mással nagyon nem tudtam a környezetemben)de például házimunka közben elkezdtem egy témáról általánosságban beszélni. Szituációkat és képeket találtam interneten, összeszedtem, átnéztem...kb. ennyi.
Írásbelin a szótár nekem jól jött. Próbáltam abban is rutint szerezni, hogy egy szót könnyen megtaláljak, szóval sokat forgattam...(azzal is időt nyertem, hogy előre felcímkéztem a betűket, így könnyebben megtaláltam őket)
Szerintem az Origó egy nagyon jó nyelvvizsga. Jók a feladatok, nincsen a feladatokra időkorlát, szóval nem veszik ki a kezedből 15-30 percenként az adott feladatot, békén hagynak 3 órán keresztül.Rendesek, kedvesek a vizsgáztatók (persze, biztos ez máshol is így van)és nekem az is nagyon tetszett, hogy a hallásértésnél mindenki kap egy fejhallgatót. Nincs az, hogy van egy magnó és zeng az egész terem tőle, alig hallod ki a szavakat.
Szerintem nem nehéz nyelvvizsga. A többi nyelvvizsga nekem a feladatok miatt nem jött be.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!