Japánul jól tudók, esetleg japán szakosok milyen youtube-on vagy más oldalon elérhető rövid filmek léteznek nyelvtanulás kiegészítésére?
Figyelt kérdés
Elsősorban tanulóknak készült rövid történetekre gondoltam. Lehet pár perces vagy hosszabb, max. majd több részletben nézem meg. Csoportosan tanulom a nyelvet, Genki 1 végén járunk, szeretnék valami kiegészítést, hogy fejlődjön a hallásértésem. Ha esetleg felirat is van hozzá, az nagy segítség lenne.2021. nov. 6. 15:03
11/14 anonim válasza:
Azt bárki írhatja, hogy van N1 vizsgája animét használva. :'D
De azért nem alaptalanul hallani mindenhol, hogy NE animéből tanulj meg beszélni.
12/14 anonim válasza:
Én viszont nagyon szívesen meghallgatnám/olvasnám a japánodat, kíváncsivá tesz, hogy valósak-e a nézeteid, vagyis ez furán hangzik, de tényleg érdekelne, hogy miért ragaszkodsz ennyire erősen az állításodhoz, és arra is kíváncsi vagyok, hogy milyen tudású egyénnel állok itt most szemben. Tudom, azt írtad nem vitatkozol (ebben), ellenben én nagyon is meggyőzhető vagyok a másik irány felé is, szóval :D
13/14 anonim válasza:
Hát én a tanulás közben online csoportokban és videó alapú forrásanyagoknál nem egyszer hallottam az anyanyelvűektől, hogy nem érdemes csak animékből felépíteni a tudásod. Az, hogy 1-2 szó rád ragad arról nem eset szó. És érthető is, hogy így óva intik az embert. Mert tényleg megfigyelhetőek az élőbeszédben az animétől való eltérések, mint ahogy sok más nyelvben is van eltérés filmes/szinkronos beszéd és élőbeszéd között.
De gondolom ezt a különbséget egy N1-esnek kár magyaráznom.
14/14 anonim válasza:
Én pedig olyan emberektől hallottam, hogy szabad, sőt célszerű animét is használni, akik külföldi létükre tökéletesen megtanultak japánul, N1 szint felett. Ennyi erővel a tankönyvre is rá lehet húzni, hogy nem a valós japán van benne, inkább az, amit formális körülmények között használnak, nagyon sokan akik beletemetkeznek a tankönyvben rengeteg nyelvtani hibával, robotszerűen beszélnek, vagy úgy mint a hírekben. Nem szabad szélsőségesnek lenni. Egy nyelv az nyelv minden stílusával, formájával együtt. Rossz szokások nem csak az animéből kerülnek be az agyunkban, akár abból is, ha túl hamar kezdünk el beszélni elégtelen előzetes tudás nélkül, a grammatikailag helytelen mondatok, a még el nem mélyült szavak tükröződnek így majd mondatainkban, sokkal veszélyesebb, mint animéből tanulni. Egyébként nem, nem kell magyarázni, csak kíváncsi voltam, miért ragaszkodsz ehhez, mert rengeteg embert ez a gondolkodásmód tart vissza az áttörő fejlődéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!