Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szeretnék tőletek kérdezni...

Szeretnék tőletek kérdezni német nyelvtannal kapcsolatban. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
német, nyelvtan, idegen nyelv

2021. nov. 3. 14:53
 1/4 A kérdező kommentje:

Valamit elszúrtam, nah de sebaj, kiírom ide :)

-Mi a különbség a kettő szerkezet között?

Innerbetrieblicher Transport von Waren

Verwaltung des Lagerstandes im ERP System

Főleg álláshirdetésekben vagy leírásokban találkozok ezekkel. Von és Des közötti különbségre lennék kíváncsi ilyen esetekben.

Előre is köszönöm! :)

2021. nov. 3. 14:55
 2/4 anonim ***** válasza:

nem pontosan értem a kérdésedet.

amúgy mind a két mondat birtokos szerkezetben van.

az első von + Dativ, a másik Genitiv.

2021. nov. 3. 16:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Birtokos szerkezetben az ungs. tehát hétköznapi nyelvhasználatban von+dat szerkezetet hasznalunk , viszont tankönyvi és nyelviszgaszituban

Genitiv szerkezetet ami des, der, des der illetve. von-os birtok viszonyt is lehet használni de tulajdonevek esetében

2021. nov. 3. 16:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Ebben nem voltam biztos, hogy mi alapján döntöm el, hogy melyik birtokos szerkezetet használom. A vont vagy a der die das birtokos esetèt. Mert eddig nekem a von csak nevelnèl jött elő, de most találkoztam más esetekben is vele.
2021. nov. 3. 19:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!