Elbuktam a nyelvvizsgám és most nagyon el vagyok keseredve
mit tegyek?
Itthon nem objektíven osztályoznak.
2021. okt. 30. 10:51
Pontosan milyen vizsga volt? Hogy készültél rá?
Próbáld újra, nézd meg miket hibáztál el és próbálj fejlődni ezekben. A beszédet gyakorolhatod valakivel, ha van olyan ismerősöd aki beszél angolul. Csinálj gyakorló feladatsorokat.
És ne keseredj el, nem baj ha nem sikerül minden elsőre. Az a fontos, hogy próbáld meg újra amikor úgy érzed hogy már menni fog.
2021. okt. 30. 10:56
1.
nagyon nincs igazad, teljesen objektíven pontoznak, miért beszélsz hülyeségeket?
megvan egy standard, amit tudni kell, és a javítókulcs, a hozzárendelt százalékok és pontrendszer.
kérdező, a magántanárodnak van diplomája abból a nyelvből, amit tanít?
csináltál próbanyelvvizsgát mielőtt élesbe mentél?
ha nincs diplomája, inkább nyelvsuliba menj, ott másokkal együtt tanulhatsz és profi tanártól.
2021. okt. 30. 11:09
4/17 A kérdező kommentje:
LanguageCert C1 felsőfok volt. A szókincsen vesztettem sokat, de azt meg nem tudom gyakorolni. Angoltanárhoz jártam előtte két hónapot, csináltunk szóbeli részt is meg írásbelit is. Rettenetesen izgultam is, biztos hogy az is rontott :(
A szókincset is tudod gyakorolni.
pl. itt egy szószedet ( [link] ) , c1-es nyelvkönyvek szószedeteit is érdemes lehet nézegetni.
2021. okt. 30. 11:19
Dehogynem tudod a szókincset gyakorolni. Filmek/sorozatok/könyvek felsőfokon már bármit kérdezhetnek. Rengeteget kell olvasni levelet írni/beszélni. Én úgy gondolom két hónap tesztek/szóbeli még kevés, ha csak nem vagy biztos felsőfokon. Két hónap ahhoz is kevés, hogy megszokd a feladattípusokat, főleg ha az angol tudásod sem biztosan áll felsőfokon. Megfogalmaztad a problémát kicsi a szókincsed, neki kell állni leülni bővíteni. Ez máshogy nem megy. Most már tudod milyen a vizsga, ha nem tetszett tudsz váltani, de ha te is érzed hogy kicsi a szókincsed, hogy lennél egy éles vizsgán magabiztos? Én úgy gondolom elkapkodtad, ez egy tanulópénz volt. Nagyon sok vizsga van az életben, amit teljesíteni kell, van ilyen nem csak te hasalsz el rajta, de a lényeg, hogy kijavítsad.
2021. okt. 30. 11:20
"A szókincsen vesztettem sokat, de azt meg nem tudom gyakorolni." Dehogynem tudnád gyakorolni. Csak 2 hónap gyorstalpás nem elég hozzá, még akkor sem, ha erős középfokon voltál előtte (tényleg, középfokú nyelvvizsgád megvan már?). Nem volt reális ez a célkitűzés. Ha beleteszed az időt és energiát a felkészülésbe, biztos, hogy sikerülni fog.
2021. okt. 30. 11:21
8/17 A kérdező kommentje:
Igen, a középfokú már rég megvan. Azért csak két hónapot jártam mert úgy gondoltam megtudom csinálni. De szóbeli után is azt hittem hogy megvan mert nem éreztem rossznak. Aztán csak jött az email H nem felel meg..Azon is gondolkodom, hogy megpróbálom valahol máshol hátha
Ne próbálkozz "hátha", hanem szánj több időt a felkészülésre, fél évet legalább.
2021. okt. 30. 12:23
Szerintem nyugodtan próbálkozz még, nem kell ezt sokáig húzni. Nézd végig a vizsgákat, hol milyen feladatok vannak stb., hogy ki tudd választani magadnak a legjobbat, ami a te erősségeidnek megfelel. Gyakorold a vizsgafeladatokat, hogy azokat megismerd és hozzászokj, majd mehetsz nyelvvizsgázni. Középfok után a felsőfok szerintem nem olyan nagy ugrás és simán előfordulhat, hogy ez nem sikerült, de egy másik nyelvvizsga sikerülne.
2021. okt. 30. 12:34
További kérdések: