Ez csak engem csesz fel?
Csak engem csesz fel az ahogy az amerikai nők/tinik beszélnek?
Nem, nem akarok beleszólni, ez az ő nyelvük is akár csak az angoloknak, nincs közöm hozzá… De az az erős hangsúlyozás és a szleng annyira elcseszi :D
És a legrosszabb benne hogy a magyar tinilányok akiknek megtetszik a nyelv és megtanulják filmekből/az internetről mindegyik ezt a “Prostituált akcentust” tanulják meg, és annyira kínos amikor az osztálytársaim nagy okosan mondják el az “””angol””” szavakat azzal a fület öngyilkosságra ösztönző akcentussal.
Csak hogy pontosítsak: Nem a nők akcentusával, és még csak nem is az amerikai akcentussal van bajom. Egyszerűen csak van egy amerikai tipikusan nőies akcentus ami olyan erősen hangsúlyoz és olyan szlenget használ hogy szinte belerohadok.
amikor azt írod le, hogy "felcsesz", akkor te is szlenget használsz.
ez mitől jobb?
Kicsit lemaradtam a válaszommal
Igen, a Karen típusúakra gondoltam. Nem tudom hogy ennyiből hogy találtad ki :D
4-es vagyok, onnan sejtettem, hogy ha egy Karen beszél, attól én is falra mászok. De nem csak angolul, én három idegen nyelven beszélek, a Karenektől németül és olaszul is falra mászok. Sőt, magyarul is.
Ugye sokuknak van az a tipikus frizurája, de nem mindnek. Viszont ha már egy mondatot mondanak, abból simán ki lehet találni akár telefonban is, hogy ők Karenek. Még ha az elején kedvesek is, kihallod a hanghordozásukból, hogy három percen belül a főnököt követelik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!