Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol után megérné törökül...

Angol után megérné törökül tanulni?

Figyelt kérdés
Német nem igazán érdekel. Törökkel csak az a baj, hogy nem tudom hol tudnám használni? Mert például az angolt mindennap használom, így azt van/volt motivációm tanulni. Vagy szerintetek van értelme egyáltalán nyelvet tanulni, ha azt nem használja az ember?

2021. okt. 6. 17:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%
Maga a török minden nap fontosabb nyelv lesz. Törökország 90 millió körüli, ahol igaz sok a kurd, stb. De egyre inkább elterjedtebb. Ha ez nem elég német nyelvű területeken is nő a számuk, ahol török generációk születnek. Törökország 19. ország GDP-ben. Török áruk is vannak. Magyarország türk tanács megfigyelője. Angol és német után szerintem felér egy olasszal vagy egy orosz nyelvvel, főleg, hogy oroszokat következő 10 évben szankcionálni fogják. És úgy néz ki az energetikával sem fognak tudni utána zsarolni. Magyarokat kedvelik. Majdnem világnyelv, azeri, türkmén, stb. nyelvvel rokon a kínai határig. Latin betűs, magyarnak nem olyan nehéz, mint az arab vagy a kínai és orosz. Angol után szomszédos német nyelvterület a legfontosabb. Albánok/koszovoi/ny-macedón is nagyon töröknyelvesek.
2022. ápr. 20. 13:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem tudok olaszul, csak néhány szót, de szerintem nagyságrendekkel könnyebb, mint a török, ahol km hosszú szavakat is össze tudnak pakolni, mert kicsit komolyabban veszik a toldalékolást, mint a magyarok. :)

Kicsit szokatlan a hangzása, főleg annak a pont nélküli i-nek a kiejtésére nem sikerült még rájönnöm. Valami ö-ü-i keverék. :)

2022. máj. 5. 01:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Csak nyőgj egy ü és i közti hangot. 3-4 hét alatt meg lehet szokni a hangzását. Okostévén elérhetők a török adók.
2022. máj. 8. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!