Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megérné portugálul tanulni?

Megérné portugálul tanulni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nemsokára egyetemre fogok jelentkezni. Mindenképp nyelvszakra szeretnék menni, azonban nem tudom, melyik nyelvvel járnék jól.. beszélek nyilván magyarul, angolul (anyanyelvi szinten, éltem Angliában), illetve koreaiul tudok beszélgetni. Koreait még fejlesztem :D A németet ajánlották többen, de engem nagyon taszít a nyelv. :( Ezek mellé megérné portugált tanulni? Sajnos a spanyolhoz előzetes tudás kell, amit nem tudnék összeszedni.

2019. júl. 29. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Ha itthon maradsz, nem igazán. A magyar-portugál/brazil kapcsolat mind diplomáciai, mind gazdasági szempontból elég marginális. Egy-egy multinál fel-felbukkanhat olyan álláslehetőség, ahol előny a portugál nyelvtudás, de jellemzően azokat a munkaköröket is be lehet tölteni spanyol nyelvtudással. Persze, ha mindenképpen ezt szeretnéd tanulni, érdekel a nyelv, a kultúra, akkor nem én leszek az, aki lebeszél róla, de a kérdésed alapján nincs meg benned ez az elhatározás.

Ha van affinitásod a keleti nyelvekhez, én inkább abba az irányba mennék el. Vagy a koreait tökélyre fejleszteni, vagy a mandarin/japán nyelvet megtanulni.

2019. júl. 29. 21:47
 2/5 anonim ***** válasza:
31%
Az arab is nagyon jó választás lenne. Angol-arab-koreai és tiéd a világ.
2019. júl. 29. 22:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mentek a zöld kezek!! :)
2019. aug. 3. 00:33
 4/5 anonim ***** válasza:
21%

Tudod mi volt spanyol a nátha :D

Igazándiból az a kérdés, hogy mi a célod vele. Ha csak tetszik a nyelv és ezért szeretnéd elsajátítani, akkor hajrá. Viszont ha pénzt akarsz vele keresni, felépíteni vele egy olyan egzisztenciát ahol nem lesznek anyagi gondjaid akkor csak a német. Bármelyik ismerősömet is megnézem akár melyik 90%-ban csak a német nyelvnek köszönheti azt ahol most jelenleg van, és egyiknek sincsenek anyagi gondjai. Nehéz nyelv, csúnya, sok dialektussal, viszont kifizetődő anyagilag ha felsőfokon beszéled.

2019. szept. 1. 03:48
 5/5 anonim ***** válasza:
60%
Én csak ajánlani tudom a portugált,de a spanyol nyelvet is érdemes lenne mellé megtanulni,hiszen a két nyelv között nagy a hasonlóság.
2021. nov. 27. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!