Melyik nyelvvizsgára, vagy nyelvvizsga központba érdemes menni, angol középszintű (B2) nyelvvizsgára?
Az angol tanárom az Euro Examet és az Itolcot ajánlotta, de az osztálytársaim szerint a Bmi és az Origó sem volt olyan nehéz.
Szerintetek melyikre lenne érdemes menni?
Az plusz pont ha nemzetközileg is elfogadott.
És komplexre mennék.
Mi a véleményetek az Euro Examről?
A szintfelmérők szerint B2+ szintén vagyok, szóval szeretném megpróbálni.
Előre is köszi
Az alapján érdemes választani, hogy számodra mely készségek mennek legjobban. Például ha a nyelvtan annyira nem megy, akkor érdemes lehet akár ECL-t választani, ott nincs külön nyelvtani feladat, cserébe talán a hallott szövegértés egy fokkal nehezebb. Vagy ott van pl a Corvinus, szintén nincs nyelvtan, és a hallott szöveg sem vészes. Az olvasott szövegértés nehézkes, cserébe használhatsz szótárt.
De attól is függ, mennyire tudsz fordítani, hiszen mehetsz egynyelvűre vagy kétnyelvűre is..
Szóval, hogy állsz az egyes készségekkel?
A nyelvtant nagyjából tudom alkalmazni, de név szerint (hogy mondjuk present perfect simpleben írj mondatokat) nem biztos hogy menne.
A hallott szöveget olyan 70-80%-ban megértem. Mondjuk a nagyon erős akcentussal kűzdeni szoktam.
Az olvasott szöveg megértése megy szerintem a legjobban.
A fordításos feladatokat pedig kifejezetten szeretem, és általában jól is szoktak sikerülni.
A felsoroltak közül az EuroExam nagyon könnyű!
Amúgy mindig érdemes azt választani, amiben a tanár jártas, mert abban sokkal jobban tud segíteni (vagy tanárt váltani, ha nagyon nem akarod azt a típust).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!